L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 10 de febrer del 2014

Calen més recursos i mitjans per a previndre i evitar els incendis



Incendi a la Calderona

Els incendis s’eviten amb una bona política de prevenció i destinant pressupost, esforços i mitjans per a vigilància, neteja de llocs perillosos i, s' s'esdevenen, cal una eficaç informació a la ciutadania.

Fa uns dies hem tingut un incendi greu a la Serra Calderona. I algú dirà, i això que ha de vora amb Tavernes i la Valldigna? Doncs molt, perquè els mateixos mals que s’han vist ben palesos allí, poden passar en qualsevol moment a qualsevol lloc del nostre país, i com no, a la Valldigna.

S’ha patit un incendi al paratge natural de la Calderona, com hauria pogut passar a la Valldiga. I els efectes haurien estat els mateixos: la nefasta política contra incendis del PP fa els mateixos efectes ací que allí, als Ports que a l’Aitana.

I damunt, s’ha fet evident una situació: la falta de comunicació, d’informació a les poblacions afectades i de les rodalies quan s’ha donat la circumstància que s’han patit desallotjament de famílies. 
 
Incendi a la Calderona
S’ha notat la manca d’un mitjà públic, com era abans RTVV, perquè informara en temps reals de la situació minut a minut, hora a hora, i almenys que haguera pogut donar un missatge més tranquil·litzador davant les contradiccions i desconcerts en tota la zona.

Ací hem fet referència moltes vegades a les retallades de la Generalitat governada pel PP en matèria de prevenció d’incendis. Nomes en el 2012 la inversió en prevenció es va reduir un 75% respecte al 2008, passant de 142 milions d'euros a 19. És un exemple prou aclaridor de quin és actualment l’estat en que es troben les nostres muntanyes quan a prevenció i defensa i quin és l’interés de conseller de Governació, Serafín Castellano, gran especialista en vendre i fer cortines de fum, com ara la del diccionari de l’AVL, total i amb l’objectiu de desviar l’atenció de la nefasta gestió, la seua i del seu partit. 
 
Toquem ferro i que no ens toque!
 
Mes informació:
-