L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 16 de febrer del 2014

El Consell General de Compromís aprova els procés de primàries per a les europees i als acords amb altres partits per formar una gran coalició europea





El primer gran acord del Consell General ha estat l’aprovació dels criteris per a la confecció d’enteses electorals per al Parlament Europeu. El document aprovat obri la porta a un pacte amb les formacions polítiques de l’Estat que estan dins de la gran coalició europea ALE-Verds i amb Equo.

El Consell General de Compromís també ha donat el vistiplau a la proposta de reglament de primàries, amb esmenes que han servit per a perfilar millor el document. En grans línies, el reglament de primàries a les eleccions europees estipula que seran obertes a tota la ciutadania, podent participar militants, simpatitzants i qualsevol persona major de 16 anys veïna del País Valencià que haja declarat la seua voluntat de compartir el valors de la coalició Compromís.

El reglament de primàries estableix dues eleccions específiques, una per elegir la capçalera de Compromís al Parlament Europeu i una altra per a triar la resta de la llista. 

Compromís ha assenyalat que els acord demostren la voluntat de la coalició per la democràcia, per créixer i per fer possible un canvi polític a favor de les persones. Compromís ha aconseguit “que totes les persones i maneres de pensar del projecte tinguen visibilitat en la nostra candidatura. Presentem a la societat un projecte plural i divers, com la societat” i quan governem “farem el mateix, parlarem amb tot el món. El nostre acord és el reflex del que volem ser i del que som, de com ens presentem a la societat i de com governarem el país”.
-
-