L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 20 de febrer del 2014

El govern del PP en el País Valencià aconsegueix el que semblava impossible: hem passat de ser una de les regions riques de l'estat a ser la més castigada per la crisi.


Que la crisi ens ha castigat de gran manera, més que a ningú, entre el segon trimestre de 2008 i el primer de 2013, amb el govern de majoria absoluta del PP, no és una afirmació nostra, no ho diu la gent de la Cotorra, sinó que ho diu i ho confirma l'últim número de “Papers d'Economia Espanyola” editat per la Fundació de les Caixes d'Estalvis (Funcas).

L’estudi diu que estem entre les comunitats més afectades, al costat d'Andalusia, Castella-la Manxa i Múrcia, mentre el País Basc, Madrid, Navarra i Castella i Lleó, han estat les menys castigades per la crisi. 

Ningú no ho pot negar: el govern del PP valencià ens ha col·locat en una situació simplement lamentable. Anem amb les dades: en aqueix període, la caiguda del Producte Interior Brut (PIB) s'ha situat prop del 9%; la destrucció de l'ocupació ha sigut del 21% i la taxa d'atur s'ha triplicat i hem passat del 10% al 29% en la població activa. 

Igualment el territori valencià comptava amb un índex de desenvolupament humà lleugerament inferior a la mitjana espanyola, però entre 2007 i 2011 és una de les comunitats que pateix una major deterioració, en concret del sisé lloc passem al tretzé, en un índex que combina indicadors de salut, educació i benestar material, tot i això motivat per la forta caiguda de la renda i la despesa mitjana de les famílies.

El País València ha experimentat “una gran deterioració” en l'índex de pobresa econòmica (el conjunt de la pobresa material més exclusió social): la pobresa s'ha disparat 15 punts per sobre de la mitjana nacional, mentre que la pobresa econòmica, que augmenta un 98% a Espanya, augmenta en la “comunitat” el 171%.

Les polítiques del PP en la nostra terra han aconseguit que mentre el percentatge de llars pobres s’incrementa el 2% a Espanya, en la nostra terra siga del 8%. Amb aqueixes dades, estem entre les regions amb pitjors registres tant per l'ampliació de la bretxa relativa de pobresa com per la intensitat de la desocupació de llarga durada.

I més conseqüències de la política del PP valencià en la Generalitat: abans d'aquesta gran recessió, teníem una taxa d'atur similar a la mitjana nacional (del 8% de la població activa), però les conseqüències de la crisi ens situen entre les regions amb major destrucció d'ocupació i superant l'elevada taxa mitjana d'atur nacional.


I davant aquest panorama desolador i trist que ens confirma “Papers d'Economia Espanyola” de la Fundació de les Caixes d'Estalvis (Funcas), el govern valencià del PP preocupat per si són “galgos o podencos”, o si voleu, si el diccionari de l’AVL (qüestio filològica i científica) s’adiu o no amb l’Estatut (qüestió política). Per a plorar. 
-