L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 7 de febrer del 2014

El nou número de l'Avenc es presenta a la Casa de la Cultura



Ahir va tindre lloc en la Casa de la Cultura la presentació del número 8 de la revista “Avenc” dedicada a la investigació i divulgació dels temes de la Valldigna que patrocina la Mancomunitat de la Valldigna.

L’alcalde de Tavernes i vicepresident de la Mancomunitat, Jordi Joan, va presentar l’acte, explicant un poc el sentit de la revista per deixar la paraula al professor i membre del consell de redacció, Josep Ciscar, que va explicar els objectius i finalitats de la publicació.



Ciscar va remarcar que era una revista oberta a qualsevol participació i que volia abraçar tota la temàtica referent a la nostra comarca des de qualsevol vessant –històrica, art, cultura, tradicions.... – i per això demanava la col·laboració de qualsevol persona interessada en el projecte.

Ciscar va donar la paraula a Eduard Bononad, exalcalde de Tavernes, i articulista en aquest número de l’Avenc, on parla del paper del PC en els anys de la transició, una etapa històrica que considerava no està tancada o potser es fa va tancar en fals per la quantitat de concessions fetes per les forces democràtiques després la mort del franquisme.



Bononad va il·lustrar amb alguns exemple fruit de l’experiència personal d’aquells anys complicats, complexos i fins i tot, tumultuosos, de la història espanyola, molts dels quals els va viure a Madrid,  per tal de recolzar les seues explicacions.

Es va notar a faltar una explicació del que va ser Tavernes en aquells anys de la dècada dels 70 als 80, amb l’Associació de Veïns, les reunions de les forces democràtiques a Tavernes i la pugna mantinguda amb l’Ajuntament franquista de l’època i tot el referent a les primeres eleccions democràtiques a la nostra ciutat i els problemes dels primers anys del seu govern a l’Ajuntament – no s’ha d’oblidar que va ser el primer alcalde elegit democràticament al nostra poble- però suposem que això serà tema i motiu de futurs articles a l’Avenc. Almenys així ho esperem i així l’encoratgem.
-