L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 de febrer del 2014

El plenari no deroga el protocol d'actuació per a subministrament elèctric als sectors i PAIs de la platja


L'ajuntament de Tavernes, amb els vots del PP i la regidora no adscrita, va prendre en el passat plenari la decisió de continuar amb el protocol d'intencions que fins ara Iberdrola no ha firmat per tal de coordinar el proveïment de fluid elèctric en tots els plans urbanístics previstos pel PGOU en la platja. 

Aquesta realitat del plenari contrasta amb la que podem llegir avui en "Las Provincias" que com a titular i entradeta d'una noticia sobre el tema publica "Tavernes deroga el protocolo eléctrico de los futuros sectores de la playa. El acuerdo lo tomaron todos los grupos municipales y acaba con un planteamiento urbanistico adoptado antes de la crisis", quan precisament va ser el contrari: el vots del PP amb la connivència de  la regidora trànsfuga deixaven sense efecte la proposta del govern.

La crisi del sector “de la rajola” ha influït molt en aquests fets i en el cas de Tavernes, tots els sector que el PP havia previst dins d’un planejament que podem considerar totalment “depredador” de la zona costanera (sectors 6, 7, 8, 14 i 15, sector Marenys 2A, PAIs de Bancaixa i la Granata) de Tavernes han quedat sense execució. I ara tampoc s'ha firmat ni s'ha executat el torn al protocol de subministrament elèctric per als sectors d’ampliació del casc urbà de la platja (pròpiament dita), sectors que ni s’han iniciat ni se sap quan serà possible executar.

La primera tinent alcalde i responsable d'urbanisme i platja, Carmen Canet, recordava que aquest protocol d'intencions es va acordar en l'abril de 2007, per tal de poder d'ordenar i planificar de quina manera arribarien als sectors indicats les línies de fluït elèctric. Es contemplava la signatura d'un acord entre Iberdrola, l'Ajuntament i els agents urbanístics dels plans.

Tal com es va explicar en el ple passat, l'alcalde Jordi Joan i la mateixa regidora s'havien reunit bastants vegades amb Iberdrola aquests darrers anys amb la finalitat de determinar les actuacions del protocol i determinar la firma del conveni final, cosa que no ha arribat a produir-se malgrat que aquest està redactat i aprovat pel ple. Segons es va dir, en les reunions mantingudes, el govern municipal havia pogut constatar que no hi havia a hores d’ara cap interés en la companyia a procedir a la firma.


Es va explicar també que la previsió inicial era l'eixida de set línies subterrànies des de la subestació transformadora del Pla, en Tavernes, per a la distribució als sectors previstos en el PGOU. La crisi, unida a una possible construcció de línia d'alta tensió per la costa (almenys es va parlar i prou d’aquest projecte fa uns anys, amb l’oposició de tots els municipis costaners), sembla ser que fa ara inviable aquest protocol d'actuació.

El PP reconeixia que el protocol no servia per a res en les circumstàncies actuals i que no era viable executar-lo, però es va mostrar en contra de la seua derogació dient que més valia això que no tindre res.
-

2 comentaris:

Administrador Quadern ha dit...

Així és, jo m'he quedat sorprés també amb eixa noticia doncs recorde perféctament que no es va aporvar pel que digueu i així ho vaig plasmar en el article sobre el pleno que vaig fer .

Anònim ha dit...

jo havia llegit que no s'havia derogat per no haver-hi protocol alternatiu.