L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 17 de febrer del 2014

I tant que en falten i en calen moltes, d'explicacions

El passat plenari la senyora Tudela, del PP, va acusar de "plagio" el projecte d'emprenedurisme dut a cap pel regidor Josep Llácer. La regidora considerava que era una falta greu basar el projecte valler en el d’Astúries. En alguns moments, només li va faltar dir que era un greu pecat, digne de les flames eternes de l’infern.

No volem entrar en discussions bizantines ni esbrinar el sexe dels àngels amb polèmiques de “plagio sí, plagio, no”. Simplement estem amb el que va dir el regidor Llácer: l’asturià era un bon programa i es va adaptar per a Tavernes. I qui havia de parlar, la Federació de Municipis, ho ha fet clar i alt: un premi al projecte de Tavernes. I ací és on els cou!

Nosaltres hem sabut que hi ha dos projectes “referencials” per a l’Estat espanyol: els d’Astúries i els de Sevilla. D’eixos dos beuen molts altres projectes. Són els avantatges de ser projectes “referencials”. Igual li pot passar al projecte pioner a Europa que du a cap el nostre Ajuntament sobre violència de gènere. Pot esdevindre un projecte “referencial” com els esmentats. I orgullosos que ens tinguen en compter!

El PP va demanar aclariments. Els seus “diaris” afins afirmen que s’han d’aclarir les actuacions municipals per transparència. Estem d’acord i, per això tenim l’espineta clavada i no comprenem perquè el govern actual no va crear unes quantes comissions d’investigació o auditoria que deixaren clars temes, com per exemple, com s’enfonsa un Ajuntament en època de vaques grosses, i altres que comentem de seguida.

Vista la bona predisposició de la senyora Tudela a investigar i aprofitant que forma part del grup polític que governava Tavernes les darreres legislatures, confiem continue la tasca aclaridora amb les propostes que li fem tot seguit. Avui dia, per ser regidora del PP tindrà accés a molta informació “sensible” del seu partit i això facilitarà l’èxit de la recerca. I podrà explicar moltes coses, per transparència a la ciutadania vallera.

La nostra primera proposta d’investigació és que esbrine amb quines circumstàncies el “seu” PP va decidir fer l’aparcament subterrani al passeig quan no hi havia cap necessitat, o també qui, perquè i en base a què el “seu” PP va triar a una UTE sense experiència en el sector per a construir la piscina i es rebutjaven propostes com la de FCC. Ja sap tot el que ha passat després i com de car ens ha eixit a Tavernes eixes dos pífies dels seu partit.

Una altra proposta que li fem és que investigue perquè el seu PP va triar empreses que facturaren molt per dalt del contracte menor de 18.000 + IVA. i que investigue perquè el PP no va redactar pliques tècniques i administratives per la prestació de serveis i no es van traure a concurrència publica perquè es presentaren empreses a fer eixos servicis.

O, com a arquitecte, que investigue si alguna obra del Plan E de la passada legislatura va tindre modificats d’obra i de projecte i sobrecostos respecte a la previsió inicial, o com es va comprar algun material informàtic. Igual pot investigar si les pistes del Sector 12 s’assemblen o no al projecte inicial i després investigar ens diga on s’han quedat les tanques, vestidors i electricitat, perquè els diners sembla ser que si s’han gastat tots.

I també pot esbrinar com es va adjudicar l’estudi d’impacte econòmic de la Vall del Mar, on sembla ser que de lliure concurrència “res de res” a pesar que la quantia era per convidar a tres empreses. O que passa amb les dates dels projecte, amb les de registre d’entrada i les d’adjudicació de redacció, perquè això sembla una burla als veïns i a Tavernes.

Són les primeres que ens vénen al cap. N’hi ha prou més, com per exemple perquè el seu partit va consentir un enganxe privat al cementeri municipal. Ara, pensem són bones propostes per a investigar. Ja veu que nosaltres, prou seriosos, parlem d’obres i projectes de milions d’euros i no de ximpleries i bovades com sí s’han adaptat o copiat unes frases en la redacció d’un projecte d’uns quants euros per a l’emprenedurisme a Tavernes.


Com es veu... ¡i tant que calen moltes explicacions!. Però sempre és més fàcil allò de la mota de pols (en aquest cas ni arriba a ser palla) a l’ull de l’altre que la biga en el propi. No sabem si ells les donaran, però caldre... en calen.

Com algú ha dit dit: Tot es qüestió de transparència... Groucho Marx deia: "Més fusta!"... i més per a la transparència.