L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 25 de febrer del 2014

LA MIRADA DELS AMICS DE LA COTORRA: ¿Què fem amb les taronges?


Fa uns dies va ser la venta de taronges procedents de Sudàfrica en un supermercat. I ara hem rebut avui al nostre correu "lacotorradelavall@gmail.com" el següent text d'un lector i la foto, que il·lustra la notícia.

No anem a fer cap comentari i valoració de la notícia. Us deixem la paraula a tots vosaltres.  Com diu el nostre comunicant: indignant!

"Bajada de precio de 1,59€ a 0.20€"
 
Malla de 3 kg de taronges per fer suc.
Una baixada del 87%.
Un comerç de la Valldigna les suministra a Mercadona.
La foto és de dissabte a les 14h en Mercadona del carrer la Dula.
Indignant el que estan fent les empreses valencianes amb les nostres taronges".



Segons es diu en un comentari, la malla es ven a 0'59 euros i el 0'20€ seria el Kg. 
-


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig empeltar dos fanecades de navel·lina i enguany és el primer any que en fan.
La primera collita i no cal dir com seran les taronges.
Estan penjant a l'arbre. No m'han dit res, però res de res.

Anònim ha dit...

La malla al supermercat de la carretera val 0'59 euros i el 0'20 euros seria el Kg. Uns 2'70 euros l'arrova de 13'5 kg, i això després dels costos de collir en hort, transport a magatzem, treball, ensacar, comercialitzar, dur a Mercadona, etc.
A com hauran pagat l'arrova al llaurador, per poca presència que tinga eixa taronja, si en el supermercat es paga a eixe preu?
Així es comprén que cada any es deixen milers i milers de fanecades sense treballar.

Anònim ha dit...

Sols fan ofertes tan brutals amb les taronges.
Vaig vore eixa oferta i el preu era 0,20€ la malla de 3 kgs. No arriba a 1€ l'arroba despres de collir, transportar, manipular, enmmallar, dur a la central de Mercadona, dur al Mercadona de Tavernes,....
No ixen els números ni furtant-les de l'hort.
Sempre la paguen les taronges. Mai he vist preus tan baixos en altres fruites o hortalisses

GORDON GEKKO ha dit...

No sols passa en les taronges. La llet, la tonyina, els snacks, el pa......I es que el consumidor desgraciadament i atenent als temps que corren és molt sensible al preu. En els darrers anys la marca blanca ha conquerit el mercat i plenat les estanteries. El preu de les taronges i de les tomaques, per exemple, són sols un reflexe del que demanda el consumidor: preu, preu, preu. No es mira la qualitat i en temps de crisi menys. Empreses abans liders com Panrico estan en la corda fluixa per tot açò. A les taronges els passa el mateix que a tota la indústria alimentaria: no es damanda qualitat, es demanda preu. La culpa, en certa mesura, també la tenim tots un poc.És la llei de l'oferta i la demanda.