L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimarts, 4 de febrer del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El PP contra el valencià: incompliments de l'article 6é de l'Estatut



Escola Valenciana considera que la batalla mediàtica que ha emprès el PP respon a l'ideari polític que ha assumit el govern d'Alberto Fabra: “En les qüestions relacionades amb el nostre màxim tret d'identitat, la llengua, el que fa és atacar frontalment el valencià des de tots els àmbits d'actuació i poder”'

Escola Valenciana insta Fabra a complir “allò” que ha dit públicament referint-se a l'article sisè de l'estatut d'autonomia. Escola Valenciana denuncia que el govern valencià del PP incompleix set punts dels vuit que té aquest article: 

Punt 1. “La llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià”. 
 
Incompliment: el president de la Generalitat Valenciana i la delegada del govern espanyol no el parlen mai públicament, no fan usar la llengua pròpia dels valencians i les valencianes. I són els màxims representants institucionals dels governs.

Punt 2. “L'idioma valencià és l'oficial a la Comunitat Valenciana, igual que ho és el castellà, que és l'idioma oficial de l'estat. Tots tenen dret a conèixer-los i a usar-los i a rebre l'ensenyament del, i en, idioma valencià.”

Incompliment: Hi ha tres sentències del TSJ valencià que obliguen la Conselleria d'Educació a complir aquest article. Cada curs, milers d'alumnes del País Valencià es queden sense estudiar en valencià.

Punt 3. “La Generalitat garantirà l'ús normal i oficial de les dos llengües, i adoptarà les mesures necessàries per tal d'assegurar-ne el coneixement.” 
 
Incompliment: any 2013, la Conselleria d'Educació retalla 810.000 euros en ajudes per a la promoció del valencià.

Punt 4. “Ningú no podrà ser discriminat per raó de la seua llengua.” 
 
Incompliment: el Síndic de Greuges elabora cada any un informe on s'especifiquen centenars de casos de vulneració dels drets lingüístics dels valencianoparlants.

Punt 5. “S'atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià.” 
 
Incompliment: 29 de novembre de 2013, tancament d'RTVV.

Punt 6. “La llei establirà els criteris d'aplicació de la llengua pròpia en l'administració i l'ensenyament.” 
 
Incompliment: publicació de la llei de la funció pública sense el requisit lingüístic.

Punt 7. “Es delimitaran per llei els territoris en els quals predomine l'ús d'una llengua o de l'altra, així com els que puguen ser exceptuats de l'ensenyament i de l'ús de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana.” 
 
Aquest és l'únic punt que l'Administració valenciana compleix rigorosament.

Punt 8. “L'Acadèmia Valenciana de la Llengua és la institució normativa de l'idioma valencià.” 
 
Incompliment: el president de la Generalitat Valenciana i la resta de dirigents del PP qüestionen la capacitat normativa de l'AVL.
-