L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 12 de febrer del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La cimera de la por o dels ploraners.


Alberto Fabra, el president del PP de la Generalitat Valenciana, més conegut per ajupir-se davant Rajoy que per defensar els interessos dels valencians, s’ha reunit amb els presidents de Múrcia i de les Illes Balears, en el que sembla ser ha estat la “cimera de la por o dels ploraners”, donada la por dels dirigents reunits d’enfrontar-se als seus dirigents de Madrid i que fan que tot quede en plors i poques exigències. 

El mateix Fabra deixava ben clar la por i els plors: la reunió no era per " fer front contra ningú" sinó compartir qüestions comunes, cas del model de finançament que, deia, genera desigualtats en relació a l'aportació per cobrir despeses socials. 

¡Bravo, Sr. Fabra! I això ho diu un president que fins ara ha estat callat davant el que tothom sabia i han avalat els experts: el govern de Madrid ens deu 13.000 milions d’euros. I damunt que ho diga el màxim dirigent del PP valencià quan és conegut que els diputats valencians del seu partit voten a Madrid en contra de les millores i més inversions al nostre territori. Penseu només en la millora del Vaca: tres voltes negat en el Congres pels diputats del PP. 



Fabra ha afegit que els esforços que fem al País Valencià "han restat competitivitat i la nostra capacitat per atendre competències". ¿Els esforços, diu? No serà millor el balafiament, la corrupció, i tots els casos judicials que té oberts el seu partit? ¿No serà també perquè no reclama com cal, amb força i dignitat a Madrid? 

Això sí, Fabra ha reconegut que entre el 2011 i el 2014, el País Valencià hauria d’haver rebut 6.000 milions d'euros més, que ens corresponen en relació a la mitjana per càpita espanyola. Però ha callat que és més i si anem anys enrere, com diuen els experts, són els 13.000 milions que hem dit. 

I una perla “fabriana” més: Afirma que el més greu és que els recursos de l'Estat són clarament insuficients per finançar serveis públics transferits als valencians en igualtat de condicions que la resta de l’Estat. 

¡Aquesta si que és bona! Els recursos són insuficients i el PP amb els diputats valencians els primers ha retirat tres vegades del debat en el Congres de Diputats de Madrid la proposta aprovada per unanimitat en les Corts Valencianes de modificar l’Estatut per aconseguir un millor finançament. ¿Algú ho entén? Vaja, no tenim prou diners i el PP retira tres vegades en el Congrés la proposta de millorar el finançament. Incomprensible, i simplement agenollar-se davant els seus dirigents de Madrid. 

La cimera del president valencià amb els de les Illes Balears i de Múrcia ha estat un farsa: de forment... ni un gra. Ha estat “la cimera de la por i dels ploraners”. La cimera del callar i divagar sense cap exigència. Una vegada més Fabra ens ha tornat a demostrar que la mediocritat és la seua millor característica com a president i de nou s’ha mostrat com a allò que és; un president feble, incapaç de plantar cara a les injustícies de Madrid i defensar els interessos del valencians. 

No calia presidir cap “cimera de la por” amb altres presidents tan ploraners com ell. No caldria escenificacions teatrals si els diputats del PP valencians tingueren el que cal tindre... i es plantaren quan s’han de votar iniciatives per a millorar el finançament i el tracte que té Madrid amb el País Valencià. Però això el PP no ho fa, ni ho farà. Tampoc ho ha fet mai el PSOE, no ho oblidem. Per tant, no ens calen “cimeres de la por” ni escenificacions de “ploraners” per després ajupir-se, agenollar-se davant Madrid. 

La conclusió de la cimera de la por o dels ploraners és clara: només es buscava col·laborar i ajudar al govern de Rajoy, un govern que ens maltracta en els pressupostos, les inversions i el finançament. I a tot això, els valencians sumem la nefasta gestió del governants del que ja es diu el “partit podrit” pels nombrosos casos de corrupció i que ha portat la nostra terra a la cua de l’Estat Espanyol.
-

2 comentaris:

Estruch ha dit...

Tremola Rajoy, el Levante Feliz està amarc i va a per tú ... ( amb animus caxondeis , llegir ).

Anònim ha dit...

El dit abans : I mentrestant alguns blogs afins a qui tots sabem perocupant-se dels banquets ...