L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 25 de febrer del 2014

Linguapax, de la UNESCO, atorga el seu premi internacional a Escola Valenciana

Linguapax és una organització no governamental creada per la UNESCO i que està dedicada a la valoració i protecció de la diversitat lingüística mundial. Enguany ha estat la plataforma Escola Valenciana qui veu reconegut el seu treball en favor de la nostra llengua amb el seu premi internacional anual, concedit amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna.

El jurat del premi estava format per 45 experts internacionals i ha valorat "l'encert d'una col·laboració eficaç entre els múltiples actors que treballen pel futur de la llengua valenciana, el caràcter, constructiu, festiu i popular dels programes de Escola Valenciana, i el fet que es tracta d'una experiència exemplar per a altres comunitats lingüístiques que treballen pel respecte a la diversitat lingüística i la pau".

Vicent Moreno, president de Escola Valenciana, valora el premi com a "reconeixement per a l'escola en valencià, les famílies, el professorat, l'alumnat i tota la gent que fa possible Escola Valenciana des de les comarques".

La plataforma cívica de defensa de la llengua ha aprofitat l'atorgament del premi per a demanar a la Conselleria d'Educació que retire l'esborrany del Decret de plurilingüisme, un decret que indiquen "es margina la nostra llengua en el sistema educatiu obstaculitzant l'aprenentatge de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l'anglès".

La UNESCO celebra des de l'any 1999 i el 21 de febrer el Dia Internacional de la Llengua Materna amb l'objectiu de destacar la importància de la diversitat lingüística i de l'educació multilingüe.
-