L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 6 de febrer del 2014

PLENARI DE FEBRER: El govern municipal liquida el deute amb FCC de la passada legislatura. Se li devia a l’empresa uns 184.000 euros de diverses revisions de preus.


Llum Sansaloni explica les dades de les revisions de preu

La regidora Llum Sansaloni, responsable de contractació, confirmava el deute a FCC procedent de diverses revisions de preus. Aquesta empresa arreplega els residus urbans i efectua la neteja viària des del 2002 i, segons el contracte, els preus es revisen en base al cost anual d’explotació fins acabar la concessió, el 31 de desembre del 2015.

Segons explicava, quan van entrar a governar el juny del 2011, l’Ajuntament pagava a l’empresa segons preus del 2007. HI havia un desfase en el preu i això obligava a una revisió el 2008, i se li va abonar 175.000 euros per les diferencies del 2008 i el 2009. El govern actual pagava una part del deute del govern anterior del PP.

En juny del 2012, es van aprovar les revisions del contracte dels anys 2009 i 2010 i es va abonar a l’empresa 37.500 euros.

L’any passat l’empresa va sol·licitar la revisió de l’any 2011, i això es el que tractava el punt del ple. Els informes emesos per l’enginyer municipal, el cap de la secció de contractació i la interventora eren favorables i determinava un abonament a FCC de 214.682 euros dels anys 2011, 2012 i 2013. D’això, podem deduir que la tercera part és del 2011 i sumades a les quantitats ja dites suposa pagar a FCC sobre els 184.000 euros de la passada legislatura. 
 
S'aprova finalment per unanimitat
Llum Sansaloni considerava el pagament “un esforç econòmic important i que indica la voluntat d’aquest govern de reduir el deute municipal anterior i aconseguir la millor gestió municipal. La proposta paga totes les revisions de preu pendent de la passada legislatura, o siga les diferencies per prestació dels serveis entre el 2008 i el 2011, inclosos”.

A pesar d’això, el PP va anunciar el seu vot en contra donant com argument que volia saber com influïa en el tema econòmic el Pla d’Ajust, aprovat el 2012 en aquesta legislatura .

L’alcalde, Jordi Joan, i la regidora de contractació, Llum Sansaloni, explicaven que el Pla d’Ajust no tenia res a vore amb el contracte amb FCC, firmat molts anys abans i confirmaven que els tècnics havien seguit el procediment de sempre, els càlculs estaven fets com s’han fet sempre i es comptava amb els informes a favor dels tècnics municipals. La regidora remarcava que “si hi haguera una errada, cosa que dubte, es pot corregir sense problemes, perquè revisions de preus n’hem de tindre encara”.

El PP va haver de justificar-se i dir que no dubtava del treball dels tècnics, però així i tot, i a pesar de que les explicacions reafirmaven que els procediments seguits per la revisió eren els mateixos de quan governava el PP, van demanar estudiar el tema en una comissió d’Hisenda, cosa a la qual accedia el govern i finalment s’aprovava per unanimitat.
-