L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 11 de febrer del 2014

Si no en volíeu, de caldo, dues tasses: hem perdut el poder financer i l’empreses valencianes són excloses dels crèdits


Compromís ha denunciat que el centralisme financer acaba suposant l’exclusió de les empreses valencianes . Les dades conegudes sobre el finançament concedit per Bankia durant l’any passat evidencia com de perjudicial està sent per a l’economia valenciana la pèrdua del nostre sistema financer. 

Bankia, empresa on es va integrar Bancaixa, va prestar 14.903 milions d’euros durant el 2013, dels quals 7.186 foren concedits a clients de Madrid (la meitat) mentre que als clients del País Valencià només els atorgaren crèdits per un valor de 2.085 milions d’euros. 

Com es pot vore ens han guanyat per golejada: Madrid el 50% del crèdit i només un 14% valencià. Simple constatació del que sempre hem denunciat fent nostres les tesis repetides per Compromís: el centralisme financer acaba excloent les empreses valencianes, que tenen menys accés al crèdit en comparació amb altres territoris. 

Ahir mateix Compromís va presentar en Les Corts una interpel·lació perquè el Consell explique quina política aplica sobre el sistema financer valencià. Una cosa està ben clara: la pèrdua de les caixes valencianes ha suposat la pèrdua de finançament al nostre teixit productiu. 

Hi ha una realitat crua i trista: les nostres empreses no poden accedir a crèdit des què el PP va regalar Bancaixa, la CAM i el Banc de València. Compromís proposa la conversió de l’Institut Valencià de Finances (IVF) en la banca pública valenciana i crear un Fòrum de Coordinació Financera on l’IVF, la Societat de Garantia Recíproca (SGR) i les entitats valencianes, puguen sindicar crèdits i vehicular els fons estatals cap a l’economia productiva. 

Compromís ha proposat el disseny d’un programa de microcrèdits públics per a incentivar la posada en marxa de noves iniciatives empresarials. Els microcrèdits comptarien amb unes condicions favorables en tipus d’interés i amb una clàusula de “segona oportunitat” en forma de període de carència prorrogable fins que la iniciativa estiga en disposició de retornar-lo i aniria acompanyat de mesures de formació i ajuda en la gestió empresarial.
-