L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 25 de febrer del 2014

S'inicia la campanya d'una Iniciativa de Legislatura Popular per demanar una televisió i ràdio en valencià. Dos vallers, l'escriptor Rafael Girbes i el periodista Vicent Mifsud, entre els promotors.

Vicent Mifsud en la presentació de la campanya.
Personalitats de la societat civil valenciana, universitats, entitats i el comitè d'empresa de RTVV han presentat la campanya de recollida de signatures d'una Iniciativa Legislatura Popular (ILP) per a exigir un servei de ràdio i televisió públiques en valencià.

El lema de la campanya és "per una televisió i ràdio públiques, de qualitat i en valencià". Els representants de la comissió promotora de la ILP han explicat que volen un mínim de 50.000 signatures per dur a les Corts la proposta de recuperació dels mitjans audiovisuals en llengua pròpia al País Valencià després del tancament de RTVV el passat novembre.


Donen suport, entre altres, a la iniciativa el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, el primer president del Consell preautonòmic, Josep Lluís Albinyana, el president de la patronal hotelera de Benidorm, Antoni Mayor, l'escriptor de Tavernes Rafael Chirbes, l'escriptora Carmen Amoraga i el músic Xavi Sarrià. 


La campanya de la ILP s'ha presentat avui  i reivindica el dret que com a poble tenim els valencians a gaudir de mitjans en llengua pròpia. El president del comitè d'empresa de RTVV,  el també valler Vicent Mifsud, ha explica que la ILP perseguia corregir 'un defecte que pateix la societat valenciana' i garantir el dret de tenir informació en valencià.

El nostre paisà ha recordat que "som l'únic territori de la Unió Europea que no tenim ràdio i televisió en la nostra llengua, d'acord amb la Carta europea de llengües regionals o minoritàries, i el govern espanyol està obligat a complir la disposició que va signar.' 


Després de la inscripció en el registre d'entrada de les Corts Valencianes, s'obre un termini de deu dies perquè els promotors ratifique davant de les Corts Valencianes la ILP i vint dies més perquè la Mesa del parlament es pronuncie sobre l'admissió a tràmit.  Per tant, en uns trenta dies podran començar la recollida de signatures i hi ha un període de quatre mesos, ampliables a dos més, per a aconseguir les 50.000 signatures que fan possible dur la iniciativa a les Corts Valencianes.