L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 11 de febrer del 2014

Un centenar de persones es concentren a pesar del fred i vent gelat per reivindicar l'escola pública

 

A les 6 de la vesprada  - i amb puntualitat britànica que el fred i el vent es deixava notar- s'ha celebrat una concentració en protesta de l'arranjament i en contra dels retalls que vol imposar el govern del PP a través de la Conselleria d'Educació en l'ensenyament públic. 

Un grup sobre un centenar de persones, format per pares i mares i professors, majorment del CEIP Alfàndec,  i una representació de l'Ajuntament, formada per l'alcalde Jordi Joan, la regidora d'Educació Pilar Altur i el regidor Perfecto Benavent, han desafiat el fred i s'han reunit en la Plaça Major on s'ha llegit un manifest contra la proposta de la Conselleria de suprimir una unitat escolar.


El manifest denunciava la situació que passa l'escola pública amb les retallades del PP i exigia més dedicació i recursos a l'ensenyament públic, alhora que remarcava que la eliminació d'aules i línies comporta una merma en la qualitat així com la pèrdua de llocs de treball.
A la nostra ciutat el CEIP Alfàndec és el centre afectat, segons la proposta que ha fet la Conselleria i que avui publicava la premsa regional, i que suposa suprimir una unitat d'infantil,  però dos llocs menys de treball.


Les supressions previstes per al PP afecta majorment, segons la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, a les línies en valencià  perquè 69 dels centres afectats són de línia única en valencià i, per tant, es perdran directament unitats educatives en la nostra llengua. Hi ha altres 66 centres amb tenen doble línia i on s'ha de decidir si se suprimeix en castellà o en valencià. Vosaltres que en penseu? 


Les escoles que veuen perillar unitats en valencià representen el 18,5% del còmput global de centres que ofereixen ensenyament en valencià. 
-