L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 12 d’abril del 2014

Avui s'inicia la I Concentració d'Espeleòlegs organitzada pel Centre Excursionista de Tavernes


La I Concentració d'Espeleòlegs 2014, organitzada pel Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna, el COUPV de la Universitat Politècnica de València i el Cub Espeleologia de Vila-real, se celebra al llarg del dia d'avui i demà diumenge amb la participació de vora 200 espeleòlegs, arribats des de tota la geografia espanyola i des d'Itàlia. Les imatges que us oferim corresponen a les inscripcions aquest matí en el Pavelló Municipal.

Les activitats espeleològiques es realitzaran en el Pla dels Simes a Barx, que és una de les zones on es troben concentrades la major quantitat d'avencs de tota la Comunitat Valenciana. Els organitzadors han instal·lat 3000 m. de corda, així com 300 fraccionaments en 15 avencs, destacant entre elles com mes tècniques, la del Pilar, que és la mes fonda, l'A-10 de 220 m., la de Violetes de 172 m, la del Clot dels Suros. 

L'Ajuntament de Tavernes ha cedit les seues instal·lacions esportives per a acollir a tots els participants, els quals pernoctaran en una de les pistes del poliesportiu. 


El programa de les activitats és el següent:

Dissabte dia 12:

07:30 h.- recepció. Entrega de camisetes. Visita i distribució de les cavitats en el Pla de les Simes a Barx.
19:00 h.- Desplaçament a Tavernes de laValldigna
20:00 h.- Ponència a càrrec de l'Escola Valenciana d'Espeleologia en la casa de la cultura. 21:30 h .- Sopar en el Poliesportiu. Presentació dels col·laboradors i patrocinadors. Entrega de premis
23:00 h.- Pernocta.

Diumenge dia 13

08:00.- Desdejuni. Distribució cavitats en el Pla dels Simes a Barx.
18:00.- Clausura de la concentració.


En el Pla dels Simes haurà instal·lat un control per a distribuir als participants i un avituallament per als mateixos. Així mateix hi ha un equip de rescat per a atendre qualsevol emergència. 

En l'esdeveniment han col·laborat la Mancomunitat de la Valldigna, l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, la Universitat Politècnica de València, la Federació d'Espeleologia de la Comunitat Valenciana i el CEC. Així mateix ha sigut patrocinada per Natura Vertical, A TREMON, Otevall, Raorsa, RODCLE, Vents Muntanya i Natura, Esportverd, Nunatak, Casa Cima, Grup Espeleologia COMANDO, C.M.E.X, Societat Esportiva ESPEMO, Club Trenca Corda, Bar Els LLeons.