L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 24 d’abril del 2014

Hi trobeu a Compromís? El fiscal del Tribunal de Comptes afirma que hi ha 11'4 milions d'euros en finançament irregular de partits


Candidats de Primavera Europea
El fiscal del Tribunal de Comptes ha demanat que s'òbriguen procediments sancionadors a les formacions polítiques i fundacions afins que hagen incorregut en infraccions de la Llei de Finançament de Partits.

El fiscal de Sala del Tribunal de Comptes vol que es prenga mesurades en relació amb les «irregularitats» detectades en la fiscalització aprovada el 30 d'octubre de 2013 i es va referir als comptes dels partits i de les seues fundacions en els exercicis 2009, 2010 i 2011.

Els lliuraments que presenten anomalies sumen 11,4 milions
 
El Tribunal de Comptes va detectar que algunes formacions, Esquerra Unida d'Andalusia i el Partit Aragonés, van rebre donacions privades no identificades, en contra del que estableix la llei, que prohibeix acceptar o rebre fons anònims. 

També es va comprovar que alguns partits van ingressar donacions de persones jurídiques sense que conste que els seus òrgans socials van aprovar aqueixos lliuraments, com exigeix la llei. Aquest apartat afecta a Convergència Democràtica de Catalunya, Convergència i Unió, Unión Progreso y Democràcia, Unió Democràtica de Catalunya i Partit Popular. 

Va haver-hi, en tercer lloc, donacions procedents d'empreses privades amb contractes vigents per a la prestació de serveis o realització d'obres amb administracions públiques, la qual cosa està prohibit. Aqueixes donacions van ser destinades a Coalició Canària, Partit Popular i Unió Democràtica de Catalunya.

Altres anomalies van consistir en l'incompliment que totes les donacions han de ser ingressades en comptes bancaris destinats a abonaments d'aqueixa naturalesa i, a més, ha de quedar constància de la data d'imposició, import de la mateixa i nom i identificació fiscal del donant. Les formacions concernides per aquest apartat són el PSOE, IU i les seues federacions, Partit Socialista de Catalunya, IU de la Comunitat de Madrid, Esquerra Unida de les Illes Balears i UPyD.

Com hem dit, no hem trobat a Compromís ni cap dels seus partits en la relació. 

Compromís demana que es congelen les subvencions electorals al PP i que s’imputen als seus administradors electorals 
 
En un altre apartat de coses i amb independència del que acabem de dir, i com a conseqüència de l’Informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) sobre el el Cas Gurtel i el presumpte finançament del PP, el candidat de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), ha demanat que les diferents administracions públiques, “congelen, de manera cautelar, totes les subvencions pendents que té per cobrar el PP, fins que la justícia resolga allò reflectit en els informes de la UDEF i, de confirmar-se aquesta informació, que les administracions obliguen també al PP a retornar totes les subvencions de les eleccions reflectides en l’informe policial”. 

Sebastià també ha declarat que, davant un clar cas de delicte electoral, “és convenient que s’imputara a tots els administradors electorals que ha tingut el PP de les campanyes en les quals la UDEF ha detectat ingressos irregulars”. 

Per al candidat de Primavera Europea “la credibilitat de la democràcia està en dubte per la mala praxi del PP en matèria electoral. Les administracions públiques i la justícia han de garantir el joc net i que totes les candidatures estiguen en igualtat de condicions a l’hora de comparèixer en una campanya electoral, alguna cosa que no ha passat fins al moment segons l’informe de la UDEF”.
-