L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 7 d’abril del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: No sabe, no contesta o com un gallec fa de gallec.



Mariano Rajoy, president del govern espanyol i del PP, se n’ha anat de València sense dir coses en aquests moments importants per a la societat civil espanyola, una, i l’altra per a la valenciana. Rajoy havia vingut amb motiu de la 21 Intermunicipal del seu partit celebrada a València.

Per  l’espanyola, sense dir qui serà el seu candidat a les eleccions europees. Sembla ser que ningú vol assumir un fet que cada dia es més inqüestionable, segons les enquestes: el PP no guanyara les eleccions europeus, ho farà el PSOE i ningú vol assumit el paper de derrotat en el PP.

Per la valenciana, sense haver aclarit quin tipus de finançament autonòmic ens espera als valencians i les valencianes que, segons els estudis de la mateixa Generalitat governada pel PP, portem la última década un deute de finançament de 13.000 milions d’euros. Són 1.000 milions d'euros que els valencians perdem cada any i que Madrid els destina a altres llocs.

I no va dir “ni mu”, tot i que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, potser pensant que estava jugant en casa i ho havia de demostrar. Així, despres de tantes voltes d’agenollar-se davant de Madrid, es va sentir reivindicatiu i va demanar “des de la lleialtat” ( o siga al final farem el que Madrid ens impose) un nou model de finançament. 

I Rajoy com a bon gallec, va respondre “a la gallega”, és a dir, canviant el discurs dient que “temps hi haurà per a canviar les coses” i que ell no va recolzar l'actual sistema i que en una societat del benestar tots han de tindre "les mateixes oportunitats i recursos" per a garantir la sanitat, l'educació i els serveis socials.  

I diguem nosaltres: Però Sr. Rajoy, ja fa anys i anys que estem en aquesta societat i, primer el PSOE i ara el PP, ens estan matxacant als valencians i valencianes amb el finançament. I no ho diguem nosaltres, ho diu eixe estudi de la Generalitat encarregat a “no sé quants” experts, premis Jaume I.

Rajoy va tindre la santa barra de recordar que l’actual model de finançament que ens ha matxacat i ens matxaca, i que ha estat beneït pels diputats valencians del PSOE i del PP, va ser aprovat pel PSOE en el 2009. Rajoy va tindre la santa barra de no dir res sobre el fet que fa alguns anys que governa i no ha canviat res i que,  per a més vergonya del PP valencià, han paralitzat tres vegades a les Corts Espanyoles la reforma de l’Estatut de m... imposat per les Corts Espanyoles per la via del 143.  I eixa reforma contempla millores en el finançament. 

I a destacar el discurs del president de la Generalitat, Alberto Fabra, del PP, que per a ofrenar noves glòries a  Espanya  no es va tallar a dir que “som la garantia de que el sistema és viable” al temps que s’erigia en líder en abaixat xifres d'abandó escolar, de creació d'ocupació i d'arribada de turistes estrangers. I com no va recordar que no han tancat ni un sol hospital, ni centre de salut, ni cap escola. Bé, si ell ho diu.... la reforma de Conselleria no les tanca sinó que les “elimina”: 70 unitats en infantil i primària per al pròxim curs.

Com es lògic no va dir res sobre la renta per capità dels valencians, en el furgó de cua espanyol; ni  d’eixe terç de families que frega el llindar de la probresa, dels més de mig milió d’aturats; d’estar entre qui més atur juvenil tenim; dels retalls en dependència... ni tampoc cap esment a la corrupció del seu partit, ni al balafiament dels diners públics en forma de grans events i similars.  O siga... ¡com en els temps de la millor propaganda de Francisco Camps i Canal9!
-