L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 9 d’abril del 2014

PLENARI D'ABRIL: L'Ajuntament a proposta de Compromís-Bloc ajudarà a reclamar la devolució del "cèntim sanitari".



Una proposta de Compromís-Bloc presentada en forma de moció al plenari i defesa pel regidor de Foment, Josep Llácer, facilitarà als veïns de Tavernes poder reclamar a Hisenda la devolució del denominat “cèntim sanatari”.

Josep Llácer va explicar que el “cèntim sanitari” es cobrava com a impost indirecte en la venda d'hidrocarburs (gasolines, gasoils, combustible de calefacció, etc…) i segons una sentencia del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 27 de febrer de 2014 eixe cobrament era contrari al Dret comunitari l’Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs (IVMDH. La Sentència és aplicable en tota Espanya i l'Estat ve obligat a la devolució íntegra de les quantitats cobrades.

Els ciutadans podran en tots els casos sol·licitar la devolució del tram estatal de l'impost (2,4 cèntims per litre per a gasolines i gasoils) entre l'entrada en vigor de la Llei, 1 de gener del 2002  fins el 31 de desembre de 2012.

Els reintegraments es poden reclamar tant per empreses, organismes, entitats, societats, ja siguen públiques o privades, com pels particulars que puguen acreditar mitjançant factura de la despesa realitzada en combustible al llarg dels darrers anys.

Segons va informar el regidor de Foment, l’Ajuntament de Tavernes té una despesa anual en combustible propera als  61.525 euros, que suposaria una devolució d’uns 2.271’7 euros per any (aplicant un 4,8 cèntims de tram autonòmic), i que en el període de reclamació (de 2008 a 2012) podria suposar un reembossament d’uns 11.358,5 euros.



La proposta de Compromís-Bloc és també que l’Ajuntament de Tavernes pose a disposició dels seus veïns les reclamacions  a través del Servei Municipal d’Informació i Atenció al Ciutadà per facilitar-ne la tramitació als usuaris i penjar els formularis en la web de l’Ajuntament.

El PSOE va proposar afegir un punt sobre la no prescripció del temps de reclamació atés que era un impost nul, cosa que va aceptar Compromís-Bloc. La moció es va aprovar per unanimitat.