L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 12 d’abril del 2014

Tots a una veu.... contra les eliminacions d’unitats en valencià en l’ensenyament públic proposades pel PP.


Les tancades per protestar contra l'eliminació d'unitats en valencià s’estenen per tot el País Valencià. Fa unes setmana que pares i mestres dels col·legis d'Ontinyent (Martínez Valls i Bonvista) i un d'Alaquàs (el Ciutat de Cremona) dormen cada nit al centre, i ara s’han afegit quatre escoles de Castelló (Mestre Canós, Herrero, Antonio Armelles i Bisbe Climent), una de València (Ramiro Jover) i una altra d'Alaquàs (Clara Campoamor). Una representació de la comunitat educativa passa la nit als gimnasos i menjadors escolars com a mostra de refús a la decisió del govern valencià del PP. 

A la Valldigna hi ha dos centres que perden unitats, el CEIP Alfàndec de Tavernes i el Valldigna de Simat, però desconeixem a hores d’ara si hi ha presa alguna decisió al respecte. 

Les accions de protesta continuen multiplicant-se i guanyant adhesions, però el govern valencià del PP com si sentira ploure: no canvia d'actitud, al contrari s'hi entossudeix més en la seua postura i la tensió entre la conselleria i la comunitat educativa s'intensifica. 

I és que, com afirma Escola Valenciana, les famílies no tenen possibilitat d’escollir lliurement el programa lingüístic perquè moltes escoles públiques no ofereixen ensenyament en valencià. Escola Valenciana ha demanat a la conselleria que diga quants alumnes calen per formar un grup de valencià després d’haver acceptat que amb dos alumnes hi ha prou per a modificar a mitjan curs una línia de valencià al CP Pare Català de València i convertir-la a l’espanyol. 

Tot és una política educativa orquestrada per atacar l'ensenyament públic i en valencià” manifesta Escola Valenciana i l’exemple clar es el Col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs, on hi ha més de vint famílies disposades a matricular-hi els fills que la decisió de la conselleria és tancar-lo. L'entitat denuncia que quan hi ha una doble línia (valencià i espanyol) i el consell escolar ha hagut d'escollir quina s’eliminava, la conselleria força perquè siga la de valencià. 
-