L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 27 d’abril del 2014

Un castell de focs que va acabar amb focs al castell.



Cal extremar les precaucions amb el foc, sempre, però més sempre si ens trobem amb un dia de fort vent com el d’ahir. I la prova ben palpable l’hem tinguda a la ciutat de Cullera on ahir sobre la mitja nit es declarava un paorós incendi on la millor descripció són les imatges que han estat circulant per les xarxes socials i que reproduïm. 

Unes imatges que mostren un escenari dantesc i amb greu perill perquè s’ha produït prop de les cases i on es pot veure com hi ha diversos focus a la muntanya, presumptament provocats pels focs del castell que es va disparar amb motiu de la baixada de la Mare de Déu des del castell, com sembla demostrar alguna de les imatges.

La veritat és que hi ha coses que no es comprenen i més quan ahir hi havia nivell 3 de preemergència per risc d’incendi i estaven prohibits tots els focs, Inclosos en zones on habitualment s’hi pot encendre per ser autoritzades. Sembla ser que la situació a hores d’ara ja està controlada i la gent pot tornar a les cases que estaven en la zona de risc. 

I siga dit de pas ens recorda una situació viscuda la passada legislatura, un dia del Porrat de Sant Llorenç, quan estava previst fer un castell en la zona en acabar el dia i alguns membres del Centre Excursionista i policia local van haver de posar-se fort per impedir i fer que no es disparara el castell que s’havia anunciat des de l'organització.

Per tant, i com a consell general: Extremar les precaucions i en cas de vent, de foc res. Ni els d’artifici, ni coets ni cosa semblant. I és una situació que ha de fer-nos reflexionar sobre el castell que es fa en l’ermita del Calvari a festes del poble, durant la baixada i pujada. No passa mai res.... fins que passa.


Més informació

En el següent vídeo es veu els efectes de les flames en el moment en que no havien arribat al màxim de força. La disparada del castell de focs d'artifici en la Baixà de la Mare de Déu del Castell, que inicia les festes de Cullera, va ser la causa de l'incendi: la falda de la muntanya es va posar a cremar per molts llocs com efecte de les xispes de les carcasses. Les flames arribaren a la barriada de Sant Antoni, es van haver d'evacuar alguns veïns del carrer Churruca i del Barri del Pou.  


-