L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 31 de maig del 2014

Ara fa un any de la fallida moció de censura presentada a Tavernes pel PP i una regidora trànsfuga

Carmen Canet, llegint els arguments per paralitzar la votació
Aquest mes de maig, i mes en concret ahir dia 29, es va complir un any des de la presentació de la fallida moció de censura presentada pels regidors del PP i la regidora trànsfuga contra el govern de Tavernes, format inicialment per Compromís-Bloc, PSOE i EU.

La presentació de la moció va mobilitzar els ciutadans de manera espontània com mai s’havia produït en tota la història de Tavernes ja des del mateix dia de en que es firmava la seua presentació. Al llarg del mes de maig del 2013 es va originar un conjunt de protestes fruit de la indignació veïnal, traduïdes en concentracions i manifestacions espontànies multitudinàries de rebuig al transfuguisme i de suport a l’executiu valler.

Le sentències judicials que s'han anat fallant al llarg del temps han anat donant la raó i justificant tots els arguments esgrimits per l’equip de govern, que qualificava la moció com a il·legal perquè estava refrendada per una regidora expulsada de la seua formació política (EU), amb la qual cosa era una trànsfuga i no era legal la presentació.
Una de les concentracions contra la moció

Això va ser el que va dir, en un acte de coratge polític, la presidenta de la mesa d’edat, M. Carmen Canet, que després de la lectura d'un informe on s'explicava els motius de la seua postura, es a va alçar la sessió sense que es votarà en el plenari extraordinari la moció de censura que pretenia posar com a alcalde al regidor del PP, Manolo Vidal.

La moció de censura es va gestar després que el govern de l’Ajuntament de Tavernes no va acceptar doblegar-se a les exigències de la regidora Karina Vercher, que va amenaçar de no votar els pressupostos si no li donaven 30.000 euros anuals fins que s'acabara la legislatura per a una serie de contractacions que no va justificar.

El govern no va cedir a les pressions de la regidora i aquesta no va votar els pressupostos del govern del qual formava part. Això obligava a l’alcalde a retirar a Karina Vercher les delegacions i competències el dilluns 13 de maig de 2013, amb la qual cosa quedava expulsada de facto del govern municipal. Abans de la celebració del plenari, va haver una reunió entre l'alcalde i la regidora per reconduir la situació, on la regidora es va comprometre a presentar per escrit tot el projecte que volia desenvolupar fins el 2015 amb els 30.000 euros anuals i la manera de finançament. 
 
Manolo Vidal i Karina Vercher, autors de la moció
La regidora no va presentar mai res, ans el contrari la seua resposta va ser mantindre reunions amb el PP en la mateixa casa consistorial que van desembocar en la moció de censura contra l'alcalde Jordi Joan que va ser debatuda, però mai no votada, per la decisió ferma de la presidenta de la mesa d'edat, M. Carmen Canet.

Els regidors de Compromís-Bloc i PSOE, que formen l’actual equip de govern, han valorat i fet palés en diverses ocasions el gran paper dut a terme per la presidenta de la mesa d’edat, M. Carmen Canet, que, en defensa de la democràcia i la llibertat, va aturar la presentació de la moció, inclús sota l’amenaça de responsabilitats penals que li indicava el PP. Ha pasat un any, i en aquest període, el temps i la justícia han posat cada u al seu lloc.
-