L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 29 de maig del 2014

Compromís: "FGV va tindre clara voluntat d'amagar la veritat en l'accident del Metro"



Compromís ha denunciat que els directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) van tenir "clarament voluntat", "amagar el que havia ocorregut", "amagar la veritat" sobre l'accident de metre de València registrat al juliol de 2006 on van morir 43 persones i van resultar ferides altres 47.

La diputada Mònica Oltra considera que "els responsables polítics del PP haurien de demanar disculpes, demanar perdó i els que encara són responsables haurien de deixar els seus càrrecs en la vida pública per sempre". 


Les manifestacions han sigut realitzades als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, després que la jutgessa que investiga l'accident del Metro de València, haja decidit incorporar al procediment un escrit, emès per una empresa de fabricació de locomotores i material ferroviari, on s'indica que les dades de la màquina registradora del metre no s'esborren en llegir-los.


Compromís es pregunta perquè s'ha tardat vuit anys a saber aquesta dada que al seu judici “demostra clarament que va haver-hi una voluntat dels directius de FGV d'amagar el que havia ocorregut. Açò va passar amb la caixa negra, però també amb el llibre d'avaries que va desaparèixer"


Per a la diputada és increïble que no s'obrira una investigació per saber qui havia sostret el llibre d'avaries i perquè no es va prendre declaració abans als membres de l'empresa que ara confirma que la caixa no es va esborrar sola, que algú va haver d'esborrar les dades.


La qüestió ara és saber qui va esborrar les dades, per què les va esborrar, a qui va voler encobrir o què va voler ocultar, unes preguntes per les quals l'Associació de Víctimes del Metre han hagut d'estar anys batallant.


Aquesta situació " demostra la connivència dels directius de FGV i del Govern valencià amb l'ocultació de la veritat sobre l'accident".

-