L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 de maig del 2014

ACTUALITZAT: Compromís-BLOC amb "Primavera Europea" guanya les Eleccions Europees 2014 a Tavernes

Gràfiques comparatives 2009-2014

Compromís-Bloc, integrat dins de la coalició "Primavera Europea" ha guanyat les eleccions europees a Tavernes en haver obtingut 2.162 vots, el 29 %.  Això implica que el partit de l'alcalde Jordi Joan ha incrementat en casi 7 voltes el percentatge del 4'28% assolit en el 2009.

El PP ha estat el segon partit més votat amb 1878 vots i un 25%, el tercer el PSOE amb 1.116 VOTS i un 15%, seguit per EU amb 763 vots i l'10%.  Més arrere queden Podemos amb 415 vots i el 5'5% i la UPyD, amb 400 vots i el 5'3% a ER amb 125 vots i 1'6%. La resta de partits ja amb números i percentatges menors els hem engoblat en un unic apartat "Otros" per simplificar el gràfic i que siga entenedor.

La situació viscuda a Tavernes suposa una continuació del que s'observa en tota la geografia nacional: una davallada del PP i del PSOE i l'aposta cada vegada més decidida per trencar el bipartidisme que tant ha ofegat a la societat valenciana en particular i espanyola en general els darrers anys.

Un triomf per al partit que lidera l'alcalde Jordi Joan que queda reforçat de cara el poble i cara a eixes eleccions municipals que tindran lloc exactament dins d'un any.

Resultats finals basats en Levante-EMV a l'espera dels oficials de l'Ajuntament
Respecte als partits que tenen presencia al consistori, i donat que els nombre d'electors no són igual que les passades eleccions europees, fem les comparacions per percentatges de vots.  Si que podem significar un fet important i és que els dos partits que són la imatge del bipartisme han perdut la meitat del seus vots.

Gran fracàs electoral del PP, el gran perdedor de les eleccions a Tavernes, que baixa en percentatge més de la meitat dels vots en passar del 56'74% del 2.009 al 25% d'enguany, una situació que es repeteix al PSOE, que passa del vora 32% del 2009 al 15%, és a dir, perd més de la meitat. 

L'altre partit amb representació municipal a l'inici de la legislatura EU i que a hores d'ara no té representació per un cas de transfugisme, seria un dels guanyadors junt a Compromís-Bloc, en pujar del 3'42%  del 2009 al 10%.

Primavera Europea, de la mà de Jordi Sebastià, a Europa 

Jordi Sebastià, el primer eurodiputat valencià d'obediència  valenciana.
 Així mateix ja és "Primavera Europea" a Europa. El cap de llista Jordi Sebastià (de CompromísBloc) a qui vam vore fa uns dies passejant amb la gent de Compromís-Bloc pel mercat municipal ja és diputat europeu. Una fita històrica per als valencians i valencianes en haver apujat a Europa una veu nostra, sense seguir cap dictat de Madrid.

Les valoracions nostres les deixem perquè considerem que és més important que les feu vosaltres.

Publicat originalment el 25-05-2014 a les 23:50  
-
  



5 comentaris:

J. Talens ha dit...

El local de COMPROMÍS anit quedava menut. La gent amb alegría anava rebent els resultats. Però dos qüestions importants. Tots i totes les que eren al local havien treballat per l'èxit de Compromís a Tavernes. Quedaren en manifestar el seu desig en continuar treballant per un canvi social amb una majoria transformadora que hi ha a la ciutat. Per això no ferem ni caravanes d'ostentació pel poble. Ja que senzillament sols hem rebut el suport del poble per continuar treballant amb humilitat i decisió.
Els que ens parlen de majories,els desqüalifiquen resultats electorals, els que agredeixen verbalment a Jordi, hauran de canviar.
No és atacant la política de Compromís com es fa un millor Tavernes. Si no ajuntant els colzes per a traure la situación anòmala que estem patint.
Deia Jordi" amb humiltat, seguretat i sense parar de treballar" . Doncs això ANEM, i veniu, és un fet d'equip, és un fet col·lectiu. Gràcies

Carlos viu. ha dit...

Un èxit dedicat a Carles Pellicer Vercher. Tavernes ha valorat el treball de persones com Carlos.^Persones que tenen idees per a portar a la societat necessitada. Gràcies a ell i als que són com ell, que calladament, i honradament, treballen salvarem esta situació.
I en som Carlos, més dels que ells volen i diuen.

Anònim ha dit...

Endavant Compromís, endavant Jordi per la faena ben feta.

La gent ha castigat als de la moció de censura ilegal.

Anònim ha dit...

Jo també celebre l'èxit que ha tingut compromís a Tavernes. El que crec que no és del tot correcte es que l'autor d'aquest article haja considerat que els vots d'una minoria de persones de Tavernes són "insignificants", com en el cas d'Esquerra Republicana. Crec que s'ha de tenir en compte que tots els vots de la població són importants i significatius encara que malauradament no obtinguen una representació política. No oblidem que el Bloc va estar molt de temps buscant aquesta representació, en una situació semblant a molts partits minoritaris.
Supose que sols deu haver estat sols un lapsus de l'autor, i espere que faja la correció d'aquest detall, perquè si és un comentari intencionat és de molt mal gust.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Disculpe. Potser no ens hem explicat bé o no ha entés bé.

Molt lluny de la nostra interpretació, sentit i espérit democràtic dir que hi ha vots insignificants. Portem molts anys i no cal que ningú ens dóne lliçons de quan important és un sol vot i com pot marcar un resultat, fins a extrems d'aconseguir per un vot un regidor i fins un diputat, per uns quants.

Quan hem usat eixe mot, era dins del context d’explicació dels gràfics publicats amb indicació dels percentatges que dibuixaven les gràfiques. I ací estava clar que no s'anava a vore res ni es distingirien els colors de les línies dels partits amb menor resultat. Estem parlant de 37 candidatures, més els blancs i els nuls, o siga 39 sectors circulars a un gràfic en un blog.

Per tant, després d’una primera prova, havíem d’escollir un criteri, i encertat o errat escollirem publicar els dels partits del poble i els partits que havien obtingut vots en eixe sector de partits. Per això sempre ha aparegut ER en clara i diferenciada, inclús avui quan per evitar que ens digueren que estàvem distorsionant la realitat, hem inclós els mateixos partits inicials i els demes però dins de l'apartat "Otros" on estan també blancs i nuls.

HEM TRACTAT SEMPRE ER EN IGUALTAT QUE LA RESTA DE PARTITS D’ACORD AMB EL CRITERI TRIAT.

Era només un tema tècnic, per fer entenedor el gràfic. I, per aquell que vulga més detalls, i dels altres partits que no es distingiria, ens hem preocupat de posar tota la relació de vots i percentatges en captura de pantalla de Levante-EMV.

Tot ha estat una qüestió de treball, no política ni amagar res ni altres coses que vosté puga pensar. La prova està que mai hem amagat ER. Ara si vol entendre millor el que hem dit, tire mà de full d'excel i faça els gràfics. I ho comprovarà.

I això sense parlar el temps tabulant, i fent altres coses per fer els gràfics i de pressa per donar la informació. ¿Què percentatge insignificant era una mala expressió? Potser vosté ho pense així, però no es deia res que no fora veritat i només cal vore tota la taula de resultats que copiem del Levante-EMV.

Des del punt de vista lingüístic, és el mot que millor se n’adiu a percentatges del 0’07, 0’06 i 0’05, per exemple. De tota manera, hem canviat la redacció.

També ens hauria agradat que després del retret que ens ha fet, ens haguera dit alguna cosa del treball informatiu i si són entenedors o no els gràfics, que al cap i a la fi també interessava.