L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 18 de maig del 2014

El govern valencià del PP ens ha fet pagar 150 milions d’euros que no calia per la prova de sonometria de la ITV. Durant 10 anys hem estat els únics que ho han pagat.




El DOCV ha publicat el projecte de Decret que modifica les normes del control del soroll en vehicles i suprimeix la prova de sonometria de la ITV. El projecte diu que serà obligat revisar el soroll dels vehicles que exigesca la normativa estatal, i això afecta només a ciclomotors i motocicletes.



Compromís ha estat lluitant durant anys i anys perquè s’anul·lara la prova en considerar-la una discriminació i injustícia. Una prova instaurada pel govern valencià del PP l’any 2004 i de forma obligada quan no cali per a res, era inútil, perquè els elements que examina estan inclosos en la revisió mecànica del vehicle.



La prova de sonometria que ens ha exigit la Generalitat només obliga als cotxes matriculats en el territori valencià, i això feia que no poguérem passar la ITV fora perquè podíem ser multats en no tindre passada la sonometria. El cost de la prova està sobre els deu euros que se sumen a la resta del cost de la ITV, cosa que l’ha encarit fins ser l’autonomia on més car ha sigut passar-la.



En poques paraules: ens  ha fet pagar als valencians amb una prova de sonometria que no té cap sentit sobre els 150 milions d’euros de més, diners que han ingressat les empreses que gestionen les ITV.



Compromís en aquesta anys havia presentat escrits a la Sindicatura de Comptes per a reclamar una auditoria sobre l’"abusiu" preu de la ITV i ha denunciat també que el govern valencià del PP no havia rebaixat el preu de les ITV aprovada per les Corts Valencianes i que s’havia d’aplicar a partir del 27 de novembre de 2006. 

Més informació: