L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dijous, 22 de maig del 2014

ELECCIONS EUROPEES: Jordi Sebastià: “El PPSOE ha de demanar hui perdó a les 49.600 famílies desnonades l'any passat".

Jordi Sebastià, cap de llista de Compromís en la candidatura de Primavera Europea, considera que els dos grans partits del sistema, PP i PSOE, “el que han de fer hui d’una manera urgent és demanar perdó a les 49.600 famílies que desnonaren l’any passat. No oblidem que uns, quan manaven, i que li pregunten a Carme Chacón, va agilitzar els desnonaments i els altres, el PP, no han fet res per aturar els desnonaments i per posar en marxa la dació en pagament”.

Sebastià ha recordat que els grups populars i socialistes actuen exactament igual en el parlament europeu, governant amb coalició en les institucions europees. "La grosse koalition que existeix de facto al parlament europeu entre PP i PSOE també funciona als estats. No oblidem eixa reforma exprés de la Constitució per a callar a bancs i mercats, per a pagar abans deute que atendre a la ciutadania”.

El cap de llista de Compromís en Primavera Europea considera que els dos grans partits, “que cada volta són menys grans, tenen un greu problema i és estar en completa submissió als bancs. Cañete està a València i també la exministra Carme Chacón visita el País Valencià, i volem saber si tenen coneixement d’una sentència del Tribunal Europeu de 2013, en la qual es defensava als ciutadans front els bancs i es parlava d’aturar desnonaments. Que es deixen de promeses i que diguen clarament si els seus partits pensen fer una cosa tan senzilla com aplicar allò que dicta la justícia europea”.

Sebastià ha reafirmat que el vot útil “és el vot a Primavera Europea, perquè nosaltres defensem una Europa de les Persones, no dels bancs. Perquè nosaltres hem defensat ací i defensarem també al Parlament Europeu la dació en pagament, aturar els injusts desnonaments, auditar el deute públic i no pagar el deute il·legítim que és la llavor de la corrupció en molts casos”.


DADES

El País Valencia lidera la trista qualificació dels desnonaments a tota Espanya, on per cert el 2013 es varen incrementar l'11% respecte el 2012. Alacant es la "província" amb major desnonament respecte a la població que té, 3709 (1 desnonament per cada 521 habitants) i  Valencia i Castellón tampoc ixen molt ben parades: 4792 i 543 respectivament, cosa que representa un desnonament per cada 538 i 559. Per exemple a Madrid van ser 1 desnonament per cada 906 habitants.

Segons el Banc d'Espanya, van ser 49.694 les famílies que perderen sa casa en el 2013, un 11 % més que el 2012, però els desnonaments dels bancs per decisió judicial van ser 28.173, un 18,5 % més que el 2012.

I el PP i el PSOE rescatant bancs amb la reforma nocturna i estiuenca de la Constitució!!! I Rajoy i Fabra dient ahir en un miting que anem bé i estem en el bon camí!!!