L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 19 de maig del 2014

ELECCIONS EUROPEES: Primavera Europea consolida el seu diputat segons la darrer enquesta de CELESTE-TEL


Jordi Sebastià pot convertir-se en el primer diputat d'obediència estricta valenciana i garantia de defensar els interessos dels valencians i les valencianes a Europa. Així ho assegura la segona enquesta elaborada per Celeste-TEL per al “diario.es”, que confirma com l'abstenció segueix augmentant respecte al darrer sondeig (60,1%) i arribaria al 60,3%. 

Aquesta segona onada d'enquestes, realitzada per Celeste-TEL entre el 12 i el 16 de maig rebaixa les expectatives d'escons per al PP i PSOE que perdrien 5 escons cadascun respecte els resultats del 2009. 

IU es confirma com a tercera força amb un 9,9% dels vots i 6 escons mentre UPyD frena el seu ascens i es quedaria amb 3 actes d'eurodiputat. L'enquesta confirma la caiguda de CEU (PNB, CiU i CC) amb el 4,2% dels vots, tan solament obtindran dos escons.

La major caiguda és la del PP que baixa 11,2 punts, perd 5 escons i el seu electorat es redueix en 2,2 milions de votants nets. En el PSOE, la caiguda és de 8,8 punts també perden cinc escons i el minvament en votants nets és d'1,8 milions.

Augmenten les expectatives de Ciutadans que passaria d'un a dos escons amb un 3,5% dels vots. “Podemos” puja fins al 2,1% dels vots i asseguraria un escó per a Pablo Iglesias. ERC també assegura un eurodiputat, com “Primavera Europea” que assegura el seu escó, amb un 2,3% dels suports i a Jordi Sebastià com a diputat, la qual cosa seria una fita històrica pels valencians.
-