L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 29 de maig del 2014

Els diputats del PP, els valencians inclosos, voten en el Congrés de Madrid a favor de seguir amb el projecte Castor a pesar dels terratrèmols a Castelló.

Baldoví intervenint al Congrés
Compromís ha tornat a defensar el cessament de l’activitat de Castor a la sessió plenària del Congrés dels Diputats. El diputat Joan Baldoví ha assegurat que les dades “parlen per elles mateixa: Quan injecten gas, la terra tremola i quan no, deixen de registrar-se eixos sismes, per tant, cal que deixen de jugar amb la seguretat de les persones”.

Per altra banda, Baldoví també ha preguntat per les indemnitzacions, pel lucre cessant i qui serà el pagador en cas de paralitzar-se definitivament, si l’estat pagarà 1.300 milions d’euros.

El diputat de Compromís també ha aprofitat la seua intervenció per a carregar contra el PP valencià, per no haver demanat informes sísmics del projecte com si que va fer la Generalitat de Catalunya i ha preguntat al govern si pensa fer públic l’informe de l’Institut Geològic i Miner que relaciona directament els terratrèmols amb les injeccions de gas.

Com s'ha vist, el govern espanyol del PP continua resistint-se a acceptar el tancament definitiu i el desmantellament del projecte Castor després que diversos informes oficials demostren la relació entre les injeccions de gas i els terratrèmols.

Baldoví ha aconseguit en el debat que s’admetera una esmena de Compromís, en la qual s’instava a que s’acceptara com a part interessada, als ajuntaments de Vinaròs, Benicarló i Peníscola. Malgrat aconseguir això, la proposició no ha prosperat pels vots en contra del PP.

El partit de Rajoy ahir també va defensar de la mà de l’ex conseller valencià Mario Flores el fracking, una pràctica que és “una oportunitat econòmica per a una empresa però és la ruïna total de l’interior valencià, cosa que no anem a consentir”, segons paraules de Baldoví.
-