L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 26 de maig del 2014

Jordi Sebastià, el primer eurodiputat valencianista

 
La coalició Compromís, que presentava a l'alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, com a cap de llista de “Primavera Europea”, ha aconseguit un eurodiputat, el primer valencià i valencianista, sense dependre de Madrid. Ha estat recolzat per 138.463 vots en el País Valencià, un 46 % % del total dels sufragis emesos a nom de Primavera Europea a Espanya, on s'aconseguien 299.517 vots.

Compromís hem de pensar que obrirà un temps de reflexió i anàlisis sobre si l'acord amb Equo i altres partits minoritaris com Chunta Aragonesista, Participa o Per Un Món Més Just, entre uns altres, ha perjudicat més que ha beneficiat.

Una cosa és certa: Els valencians i valencianes a través de Compromís sempre hem sigut el referent d'aqueixa coalició, ningú ha discutit el lideratge de Compromís ni que meresquera ostentar ser cap de llista i tal com va prometre Morera en tota la gestació de la coalició, tenim a Europa una veu valenciana i valencianista, sense dependre de manats i dictats de Madrid, cosa que no passarà en la resta de formacions i partits. 

Temps hi haurà en aquests cinc anys de parlar i explicar com exerceix de valencià a Brussel·les el diputat de Compromís, així com els eurodiputats valencians de la resta de formacions polítiques, aqueixes que escullen els seus candidats a dit, els lleven a dit, i no donen comptes a les bases per no haver estat triats en primàrias, com va ser Jordi Sebastià. 

Tampoc hi ha cap dubte que, encara que els resultats no arriben a aqueix 15% que els atorga les enquestes en el País Valencià, en una campanya lliurada en clau nacional i sense ninguna presència en els mitjans públics de comunicació, copats i acaparats pel bipartidisme del PPSOE, tipus jo m'ho guise jo m'ho menge, els resultats per a Compromís seran molt diferents en les eleccions autonòmiques i municipals de 2015, i la coalició d'esquerres segur que tindrà molt a dir sobre el futur govern del Palau del Generalitat. 

Passada la incertesa sembrada per les enquestes sempre interessades durant la campanya, Jordi Sebastià, cap de llista de la coalició Primavera Europea , va parlar anit i va reconèixer sentir-se satisfet per l'escó obtingut, va agrair el treball de la candidatura i va subratllar que “el bipartidisme s'enfonsa” enmig de forts aplaudiments, abraçades, agitant banderes i corejant la frase "Jordi Sebastià, eurodiputat". 

I ho va dir clar: “Anem a Brussel·les, a Estrasburg a donar canya, a fer que ens senten allí” abrigallat pels principals representants de la coalició Compromís, el portaveu en les Corts Valencianes, Enric Morera, la portaveu adjunta, Mònica Oltra, el portaveu en l'Ajuntament de València, Joan Ribó, i el diputat en el Congrés Joan Baldoví, entre d'altres. 

Compromís ha superat el repte amb èxit: per primera vegada al Parlament Europeu tenim un diputat valencianista, la veu del poble valencià.
-