L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 18 de maig del 2014

La XXVI Trobada de la Safor-Valldigna va comptar amb una gran presència dels centres públics de Tavernes


 Ahir per la vesprada i organitzada per Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua, va tindre lloc a Benirredrà la XXVI Trobada d'Escoles en Valencià de la Safor-Valldigna, acte que va comptar amb la col·laboració de l'ajuntament i de la Coordinadora de la Safor-Valldigna pel Valencià. 

La trobada va reunir uns 10.000 assistents que van gaudir dels múltiples tallers, exposicions, i animació de carrer com “gegants i cabuts” o “balls populars”. Els centres de Tavernes van estar un any més presents així com moltes famílies de la nostra localitat. També s'hi van apropar molts dirigents polítics, com Enric Morera i Fran Ferri de (Compromís) i alcaldes i regidors de localitats de la comarca

La trobada s'iniciava amb una cercavila inaugural que des de la plaça de l'Ajuntament va recórrer tot el recinte amb una pancarta amb el lema “Escola valenciana, la nostra escola”. En la comitiva van desfilar representants de les entitats organitzadores. 

Després dels tallers de la vesprada, la trobada continuava a la nit amb un sopar d'agermanament i un concert de rock a càrrec dels grups King Kong Boy, Tremp i Atupa. 

Dins dels actes que giren al voltant de la Trobaca s'ha de destacar el lliurament dels Premis Sambori, que premia els millors textos en valencià dels escolars i que va tenir lloc dijous passat.

El president de Escola Valenciana, Vicent Moreno, va tenir paraules critiques amb la conselleria sobre la qual va dir que “mai explica el motiu del tancament de tantes unitats educatives públiques en «valencià”, quan debia de començar les retallades pels centres concertats i subvencionats amb diners públics" uns centres que, decia, excepte alguns “la immensa majoria ofereixen només ensenyament en castellà, que paguem tots els valencians”.
 Moreno criticava igualment el canvi de la línia del valencià al castellà del col·legi Pare Català de València quan la demanda és en valencià i va considerar que “per al govern del PP de Fabra no juguen en la mateixa lliga els milers i milers de valencians que volen que els seus fills siguen plurilingües”.

La nota reprovable va ser a càrrec de grups d'extrema dreta convocats pel GAV que van arribar a agredir a 6 jovenes que acudien a la Trobada i dels quals dues van ser atesos en l'hospital, segons informa avui la premsa. No es comprèn com a Delegació de Govern va autoritzar la concentració de protesta d'aquests grups feixistes davant la mateixa Trobada i més quan solen acabar en accions violentes. Esperem que s'inicie la corresponent recerca policial tan ràpida com en altres casos i s'actue en conseqüència contra els agressors. 
-