L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 21 de maig del 2014

L’Ajuntament de Tavernes realitzarà actuacions en la zona de l’entrada de Magraner dels Marenys


El regidor Llácer i la brigada estudien les actucions contra incendis
L’Ajuntament de Tavernes realitzarà una sèrie d’actuacions en la zona afectada per l’incendi de dilluns passat en el Camí de Magraner. Les mesures comprendran l’adequació del camí, màrgens i voltants de les casetes.

La Regidoria d’Infraestructures Agràries i Urbanes, que dirigeix Josep Llacer, iniciarà pròximament una sèrie d’actuacions destinades a adequar els voltants del caminal de Magraner, en la zona afectada per l’incendi, així com en els voltants de les casetes. 
 
El regidor Josep Llácer, com a responsable de Manteniment d’Infraestructures Agràries i Urbanes, que va estar present junt a l’alcalde Jordi Joan amb les tasques d’extincio, ha visitat la zona novament acompanyat per personal de la brigada municipal, per a valorar els danys i adoptar les mesures necessàries per a fer minvar els efectes devastadors de les flames en els espais comuns de la zona, com ara el camí i les casetes.

La zona dels Mareny on es va intentar desenvolupar el PAI del sector 17 ha esdevingut un autèntic polvorí i un perill constant, que s’ha vist incrementat per la greu sequera que patim des de fa mesos.

Les conseqüències són terres abandonades i convertides en verdaderes jungles. L’Ajuntament de Tavernes, des de la Regidoria d’Agricultura dirigida per M. Carmen Canet, s’ha dirigit diverses vegades per escrit als propietaris dels terrenys abandonats per a avisar-los de la necessitat de mantenir-los en condicions i advertir-los de la seua responsabilitat. 

L'alcalde i regidors en les tasques d'extinció el passat dilluns
A hores d’ara, l’Ajuntament valora la possibilitat d’enviar ordes d’execució als propietaris, tenint en compte la gran quantitat de terrenys abandonats, i el cost que li suposaria assumir les faenes de neteja, les quals repercutiria després als propietaris, amb l’aplicació de sancions coercitives.

No s’ha d’oblidar que pagar l’Ajuntament la neteja de centenars i centenars de camps suposa una gran despesa per a la qual potser no tinga liquidesa. Un problema important serà localitzar els propietaris per poder-los cobrar les tasques i no es pot oblidar que estem parlant de terres venudes a entitats o empreses promotores, algunes de les quals han tingut problemes després de l’explosió de la bombolla immobiliaria i moltes han passat al SAREB i l’Ajuntament es trobaria, presumptament, amb problemes per cobrar.

Sense cap dubte, estem pagant una vegada més les conseqüències de la mala gestió urbanística de les passades legislatura i que traslladada al desenvolupament dels diferents sectors de la platja de Tavernes, que s’ha traduït en l’abandonament de la majoria de les terres afectades.

El consistori valler, segons assenyala el regidor Josep Llàcer “demana la màxima precaució a tots els veïns, per a evitar tant com siga possible que es puguen produir situacions que posen en perill la seguretat i la integritat física de persones i béns”.