L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 28 de maig del 2014

ACTUALITZAT: Rafael Blasco presenta la dimissió com a diputat. Més debacle del PP, ara judicial, amb la condemna a l’exconseller Rafael Blasco a 8 anys de presó i a penes de presó diversos càrrecs públics del PP de la exconselleria de Solidaritat.

Rafael Blasco, a l'escó de Les Corts com a diputat del PP
ULTIMA HORA:

L'exconseller i exportaveu del PP en les Corts, Rafael Blasco, ha decidit presentar "de manera immediata" la seua dimissió com a parlamentari en les Corts Valencianes, després de conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) que el condemna a huit anys de presó i 20 anys d'inhabilitació absoluta per a ocupació o càrrec públic per malversar amb ajudes destinades a projectes de cooperació a Nicaragua.

Segons han informat fonts pròximes a Blasco, l'exconseller considera que la decisió del tribunal és "profundament injusta" i per açò, de comú acord amb la seua defensa han decidit presentar un recurs davant el Tribunal Suprem. El Suprem pot confirmar i fer ferma la sentència en un termini aproximat de sis mesos.

Publicat inicialment a les 10:13 del dia 28-05-14

La sala civil i penal del TSJ valencià ha condemnat l’exconseller de Solidaritat i diputat de les Corts Valencianes, Rafael Blasco, a la pena de 8 anys de presó i 20 anys d'inhabilitació absoluta per a ocupació o càrrec públic per malversar amb ajudes destinades a projectes de cooperació a Nicaragua.


Blasco entre Fabra i Camps
Així consta en la sentència dictada pel tribunal valencià en relació amb la primera peça del “cas Cooperació”, on s'investigaven presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de la conselleria que dirigia Blasco a la Fundació Cyes l'any 2008. Cyes va rebre 1,6 milions d'euros per a dos projectes a Nicaragua, dels quals solament van arribar a la seua destinació 43.000 euros perquè els demés es va destinar a la compra d'immobles a València i al pagament d'uns 400.000 euros a una mercantil del considerat presumpte capitost de la trama, Augusto César Tauroni.

El tribunal ha condemnat a Tauroni a la pena de 8 anys de presó i 20 d'inhabilitació; i a la exsecretària general de la Conselleria , Tina Sanjuán a 7 anys, sis mesos i un dia de presó. També a l’exsubsecretari de la conselleria, Alexandre Català, a 4 anys, sis mesos i un dia de presó; igual que l’excap del servei de cooperació, Marc Llinares.

La condemna a l’excap de gabinet de Blasco, Xavier Llopis, és de 3 anys de presó; al president de la Fundació Cyes, Marcial López, de 4 anys de presó; i per a una treballadora d'aquesta fundació i parella d'aquest últim, Josefa Cervera Tomás, 3 anys i sis mesos.

L'únic dels processaments que no té pena de presó és l'ex director general Josep María Felip, a qui se li han imposat set anys d'inhabilitació.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja van caient..(això espere)

Anònim ha dit...

Ja era hora. Mes rapidesa per als carrecs politics, mes justicia, mes tot.

Encara queda molt per fer:

Anònim ha dit...

Que passa amb els diners que s'han quedat? Ho tornen o que?

Anònim ha dit...

Esperem que tanquen la empresa del Tauroni i embarguen els pisos comprats,jo els posaria demà mateix dedicats a lloguer social.

Anònim ha dit...

Camps continua diguent que creu en ell y que encara hiha que respetar la presuncio d'inocrncia.....este tio la veritat es que no s'entera,señor camps que ja l'han comdenaaaaat!!!!!

Un Jubilát ha dit...

Ara falta que tornen els diners i que també comdenen a quí l'anomenà conceller,per inútil i per defendre'l fins i tot desprès d'estar comdenát per la justicia