L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 19 de maig del 2014

ULTIMA HORA: Es declara un incendi en Marenys que pot haver afectat algunes casetes

Diversos moments de l'actuació dels helicòpters
 Un incendi s'ha declarat avui sobre les 5 de la vesprada en la zona dels Marenys, en la part sud del nucli de casetes conegut com a "Entrà de Magraner", la que es troba mirant a Xeraco.

El foc, no sabem si intencionat o degut a una imprudència, s'ha vist afavorit pel fort vent de la vesprada i segons ens han narrat testimonis presencials ha pres una gran virulència, també alimentat per la gran quantitat d'horts abandonats i que tindrien molta malesa.
Vista general de la zona de foc
Aquests testimonis asseguraven que com a mínim dues casetes s'haurien vist afectades pel foc, però que igual podrien ser més.

En el moment d'escriure aquestes ratlles, el foc entrava en un procés de control, i s'hi trobaven traballant tres dotacions de bombers i la cuba de protecció civil de Tavernes, a més de molts efectius de la guardia civil i policia local. Dos helicòpters que descarregaven ràpidament aigua sobre el foc estaven ajudant de manera efectiva a controlar el foc.


  
Durant els treballs d'extinció del foc, la policia local ha impedit l'entrada de particulars pel camí de l'Entrà de Magraner. 

També cal remarcar que el treball dels helicòpters s'ha vist facilitat per la proximitat del riu Vaca, lloc on com es veu en les imatges han "carregat" l'aigua dolça per a usar contra el foc.
-