L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 19 de juny del 2014

Concurs de composició "Solfes de la Mediterrània"



L'Ajuntament de Tavernes i el grup Llevant Ensemble han organitzat el concurs de composició “Solfes de la Mediterrània” amb l’objectiu de reivindicar el poeta valler Joan Vicent Clar, premi Octubre 1984, en la modalitat poesia “Premi Vicent Andrés Estellés”.

El concurs està obert a les 13 nacionalitats dels països on té lloc el Festival Sete Sóis Sete Luas, que a Tavernes té una de les 30 seus i vol estimular la composició en valencià i la poesia. “Hi ha molt poca música clàssica en valencià, i és especialment escassa pel que fa a producció per a ensemble de música de cambra”, explica el membre de Llevant Ensemble, Josep Antoni Alberola. El concurs, a través de les successives edicions, pretén crear un corpus de música clàssica amb cantants a partir de textos de poetes valencians.

La composició serà per a quintet de vent i soprano, i tindrà tres moviments que posaran música a tres poemes de l'escriptor. L'obra premiada està dotada amb 1.000 euros i la data límit de lliurament és el 5 d'octubre de 2014.

L'escriptor Franzesc Kaufka ha triat per al concurs els tres poemes que formen la secció “Estiu roig. Concerto grosso en sol menor”, que forma part de la unitat “Vestigi crullat de les estacions” inclosa en el llibre “Riu d’ocells per timbes desertes”. Els poemes en qüestió són “Vi d’estiu”, al qual l'autor va atribuir el tempo allegro non molto-allegro, “Regata estival”, que és un adagio presto, i “Setembre”, que és un presto.

Els interessats poden descarregar-se els poemes en:
 

Cada autor musical pot presentar al concurs una sola obra. Les composicions han de ser inèdites i s'aconsella que la durada màxima no excedesca dels 20 minuts. El veredicte de “Solfes de la Mediterrània” es farà públic el 21 de desembre d'enguany, en un concert públic on s'interpretaran les obres finalistes. Les peces passaran a formar part del repertori de “Llevant Ensemble” en un programa específic, i l'obra premiada serà editada per l'editorial MusicVall.