L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 25 de juny del 2014

Cristina de Borbó, germana del rei, encausada per pressumpte delicte fiscal i emblaquinament de capital

 
El jutge d'instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha tancat avui la instrucció del cas Nóos, després de quatre anys d'investigació, i ha decidit de mantenir l'encausament de Cristina de Borbó per presumpte delicte fiscal i emblanquinament de capital.

El jutge obre d'aquesta manera la via perquè la germana del rei espanyol ocupe el banc dels acusats, i ho faça el seu marit, Iñaki Urdangarin, de qui també n'ha confirmat l'encausament.

El jutge considera que Cristina de Borbó és cooperadora necessària de dos delictes fiscals que hauria comès Urdangarin. És a dir, que la seua participació va ser decisiva perquè el seu marit defraudés 337.138 en quotes d'IRPF corresponents al 2007 i el 2008. I ho va fer mitjançant la societat de què tots dos són propietaris, Aizoon, facturant com a rendiments d'activitats econòmiques les retribucions que va cobrar d'entitats per la condició de conseller assessor.

La interlocutòria no és definitiva i les parts poden presentar recurs davant el mateix Castro o bé l'Audiència de Palma. El titular del cas dóna 20 dies a les parts perquè formulen els seus escrits sol·licitant l'obertura del judici oral o perquè s'arxive el cas.

Les investigacions del cas Nóos, una peça separada del cas Palma Arena, va esclatar el novembre del 2011, quan es va escorcollar la seu de l'Institut Nóos.En la seua declaracio, Cristina de Borbó va respondre en centenars d'ocasions que no recordava, no sabia o no li constava el que li preguntava el jutge José Castro, de Palma.

La germana del rei va voler deixar clar que ella no s'encarregava de la gestió econòmica familiar, que no parlava de diners amb el seu marit, Iñaki Urdangarin, i que no sabia ben bé a què es dedicaven ni Aizoon ni Nóos, dues empreses de les quals ella formava part. Tot i així, va assegurar que confiava en ell i per tant li feia cas.

La fiscalia ja prepara un recurs per al·legar que la germana del rei espanyol és innocent. Dels quaranta-tres encausats en el cas, és probable que la meitat en queden fora.