L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 24 de juny del 2014

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, de Compromís, recorda l’obligatorietat de mantindre les terres agrícoles en condicions d’higiene i salubritat encara que no es treballen.

Un dels horts abandonats en els Marenys



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, de Compromís, ha recordat en un ban dirigit als propietaris de parcel·les agrícoles no cultivades “l'obligació  legal  de  conservar-les  en  condicions  de  seguretat  i salubritat, per a la  qual  cosa  hauran de  realitzar  de  forma  immediata totes  les  actuacions necessàries perquè les parcel·les deixen de constituir un greu risc d'incendi”.

Jordi Joan ha recorda en el ban els incendis produïts els darrers mesos,  i en especial en les terres de la zona “Els Marenys” alguns dels quals han necessitat d’intervenció de bombers i medis aeris, com el recent en la zona de l’Entrà de Magraner, que va afectar fins i tot algunes vivendes

Hort abandonat a la zona de Magraner. Al fons, edificacions.
“Les condicions climatològiques actuals, amb una forta situació de sequera, agreuja el risc  que  puguen  produir-se  sinistres  semblants i d’ací que els propietaris extremen les precaucions i les mesures preventives, i entre estes trobem la neteja de les parcel·les” ha remarcat el polític de Compromís.

Els agents de la Policia Local vigilaran el compliment d'esta obligació legal i donaran compte de les infraccions que observen, amb la finalitat d'aplicar les sancions previstes per la legislació vigent.

Efectes del darrer incendi als Marenys (Zona de l'Entrà de Magraner)
 El govern municipal de Tavernes que presideix Jordi Joan porta a cap una campanya informativa dirigida als propietaris on prima l’aspecte preventiu i amb eixa finalitat s’enviarà als propietaris una carta recordant eixa obligació de neteja. La tasca se sap que no serà fàcil atés que moltes terres han canviat de propietaris, passaren a empreses immobiliàries i ara estan en mans del SAREB (el banco malo) sense que l’Ajuntament tinga un coneixement exacte dels titulars.