L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 22 de juny del 2014

L’educació no és cap negoci, és un dret



CCOO PV adverteix que la creació de centres de gestió privada que ha publicat al DOCV és una mesura “sense cap justificació” i respon “al benefici d’empreses privades, i no al de servei de la ciutadania ni de les famílies”. El sindicat insta els ajuntaments “perquè no col·laboren en la cessió de sòl públic per a la construcció de Centres Educatius públics de gestió privada”. 

La Conselleria continua amb les supressions d’unitats d’escoles públiques, però publicat al DOCV les condicions per a la concessió dels primers centres educatius de gestió privada. El comunicat de CCOO PV indica que la caiguda de la natalitat, i l’augment de la ràtio ha portat a "arranjament escolars negatius per a l’escola pública amb la supresió d’unitats a col·legis d’arreu del País Valencià” i ara, amb “l’impuls dels CIS deixa a les clares la voluntat real de Conselleria: suprimir escoles públiques per construir escoles de gestió privada”

La mesura suposa "destruir ocupació pública en un context de retallades amb l'excusa de la crisi econòmica” i recorda que “a l’ensenyament concertat es redueixen unitat en centres qua atenen poblacions amb alt risc d'exclusió mentre augmenten unitats concertades en centres de l'“elit” 


 Mesura feta per al benefici de les empreses privades
 
El sindicat creu que la mesura no té ninguna justificació pedagògica ni política i es tracta d’una decisió amb forta càrrega política conservadora, o siga, feta per al benefici d’empreses privades, no per al servei de la ciutadania ni de les famílies.


 n la seua opinio la LOMQE legalitza les pràctiques privatitzadores així com “la possibilitat de creació de centres CIS” la qual cosa “és una demostració més que la LOMQE està feta al servei del negoci privat, i no al servei de la ciutadania ni d’allò públic”.