L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

dimecres, 4 de juny del 2014

Tavernes no autoritzarà la instal·lació en el terme municipal de circs que tinguen en la programació una part dels espectacles amb protagonismes d’animals.


Circo Gran Fele, sense animals
L’ajuntament de Tavernes no autoritzarà la instal·lació en el terme municipal de circs que tinguen en la programació una part dels espectacles amb protagonismes d’animals. De fet, l’Ajuntament ha donat a conéixer a un circ que tenia previst actuar a la nostra ciutat que no tindria el permís en contemplar espectacles d’animals. La noticia ha estat confirmada en facebook per l’alcalde, Jordi Joan.

Compromís presentarà també en el plenari previst per a dilluns una moció on s’expressa el rebuig a l’exhibició en la nostra localitat d’animals salvatges en circs i demanar iniciar els procediments per declarar la prohibició d'espectacles amb animals salvatges i ordenar l'adaptació de les ordenances municipals per tal de no permetre'n l'entrada ni la instal·lació al terme municipal.

El text recorda que hi ha molts animals sotmesos i convertits en titelles per a l’entreteniment humà. El circ és un espectacle que disposa d’innombrables recursos humans propis sense necessitat de sotmetre al ridícul, maltractament o humiliació als animals. Així ho han entès nombrosos circs que amb el seu art i màgia entorn als pallassos, acròbates, malabaristes han aconseguit els majors èxits i la gran acceptació del públic.

El circ més prestigiós del Món és el Cirque du Soleil, canadenc, que no utilitza animals en les exhibicions. El Gran Fele, companyia valenciana dedicada tradicionalment al circ i que ha actuat diverses vegades a Tavernes no usa animals.

Una imatge que es pretén evitar a Tavernes
Fer equilibris sobre pilotes, anar en bicicleta, conduir motocicletes, traspassar anelles de foc, ballar, saltar, fumar, aguantar-se sobre dues potes, aixecar-se... són part dels números antinaturals que els animals en els circs han d’interpretar després d’ un llarg procés d’ensinistrament i de domini fins que s’aconsegueix anul·lar la seva voluntat.

També es recorda que els desplaçaments d’un país a un altre amb canvis bruscos de temperatura i clima són factora que afecten de forma negativa als animals, així com les condicions de transport en camions/gàbies, de pocs i insuficients metres quadrats, impossibiliten el mínim de confort sent, a més, l’habitacle permanent i obligatori per algunes espècies com a grans felins i óssos.

Per últim es considera l 'administració ha d'afavorir i potenciar les conductes de respecte al nostre entorn natural i els animals perquè no siguen vistos com un simple objecte de diversió, als quals se'ls pot dominar i explotar.
-

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Bous al carrer
Tir i arrossegament.
Coloms.
Cacera.
Crec que tots estos entreteniments humans tambe son acosta dels animals i tambe son antinaturals per eixes bestioles.
Sigueu honrats amb tot i no feu nomes una pose politica de preocupació falsa pel mon animal.
No es pot prohibir el circ i muntar una associació taurina. Cal ser conseqüents.

Anònim ha dit...

Jo soc vegetarià.
Lamente molt les descàrregues electriques per matar polls, els escorxadors de bous i vaques, o degollar corders o porcs.
Crec que tot això son tambe patiments als animals.
No es pot anar contra els bous al carrer on els bous l'unic que fan es esport (no els bous a la plaça de toros, eh?) i acceptat eixa manera de patiment.
Tots a fer-se vegetarians.

Panya Bous a La Vall ha dit...

Preocupem-nos de l'atur, la corrupció, la bona governança, el matar braus la plaça. Que dles bous al carrer ja ens ocupem nosaltres de que estiguen bé , en salut i treball.

Anònim ha dit...

D'això ens queixem, de que s'ocupeu vosaltres.
Demanes treball per als dels bous i el negues als del circ?

Anònim ha dit...

Anònim de les 19:37, els animals del circ també fan esport, crec que més ben entrenats i amb menys estrés que les vaquetes. Tampoc els peguen canyades ni els estiren del rabo.

Anònim ha dit...

El primer anònim ha endevinat la tecla.

Anònim ha dit...

Em pareix molt be

Anònim ha dit...

Que els bous fan esport ? jajajajaja , que argument més bo !!! crec que amb eixos arguments anireu poc lluny per a convençer sobre la vostra aficció

Anònim ha dit...

Que els bous no poden fer esport?
No respiren, mengen, beuen, i fan les seues necessitats...? per tant també poden fer esport.
Un bou que corre pel carrer fa una cursa de bou. Si fora una persona diries cursa de 100 metres, de 400 o una marato.
Que no vols usar el nom cursa i esport i li vols dir un altre nom, per exemple moviment d'una massa animal val, d'acord.
No es esport animal. Es un moviment de massa animal

Anònim ha dit...

Mira que vos agrada... Aixo de que no els peguen canyades ni els estiren la cua, es el que nosaltres no vegem! Tambe dir que esta mes que demostrat que no fa falta animals per a donar espectacle, ja hi han circs que ho fan i son molt famosos.

Anònim ha dit...

Un 10 per a l'ajuntament!!!

Anònim ha dit...

Si,si que cal animals per fer espectacle, els comentaris ho refrenden. Les canyaes al circ que no es veuen com les del pastor al bou que tampoc es veuen. Si vols pots defendre que les vaquetes son una tradició i cal cuidar com les processons. Bous que fan esport. Si, i tenen entrenadors i massagistes. Quanta animalada!

Anònim ha dit...

El fet de tractar els demés d'animals simplement ens recorda la teua condició.
Pots tindre els pensaments i idees que vullgues, estar en desacord amb altres però respecta les idees dels altres.
I ja saps que els intolerants i intransigents són feixistes perduts.
I això no te res a vore amb les animalades sinó amb la pròpia condició.

Anònim ha dit...

Em pareix molt be que es prohibisca el tema del circ pels maltractaments a animals,pero de la mateixa manera el tir i arrossegament en altre maltracte animal,xq no es posa l.home a tirar del carro i els cavalls sentants pegant-li baraes? Iwal que en els bous al carrer.si jo prohibim una cosa prohibimo tot,pero clar els bous al carrer són vots.

Anònim ha dit...

Mira que vos agrada... altra vegada: jo abans en referia a circs com el famos CIRCO DEL SOL i coses aixina, que no trauen cap animal per fer espectacle, no en referia a ningun famos que fa espectacle (que tambe hi han) Un altre tema es que quan acaben l'espectacul nomes tens que pegar una volta al voltant del circ i vore en quines condicions estan els animalets, que aci han vingut alguns queee... Es molt bonic vorelos actuant, pero la gent no es fixa en el que passa despres. Tambe vaig a dir que no hi ha que posarlos a tots en el mateix pot. Cada cosa lo que siga.

Anònim ha dit...

Molt be pero no pareu el tir al pixo,la pesca, els columbarit,la batuda del porc javali,........

Anònim ha dit...

T'has pasao o t'has columpiado?