L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 19 de juny del 2014

“Vull reafirmar la meua fe en la unitat d'Espanya, de la qual la corona és símbol' (Felipe VI)


Avui fa 307 que Felip V ordenava cremar Xàtiva
Felipe VI ha dit que era un rei nou per a una etapa nova, però el seu discurs semblava “más de lo mismo”, és el discurs que hem sentit sempre amb la unitat d’Espanya, la diversitat de pobles i tradicions, i per acabar donant les gràcies en les llengües cooficials, cosa que queda molt bé però que en la pràctica no s’ho creu ni ell això dels respecte als valors que representen. Molta riquesa suposaran per a Espanya i com ha dit que cal la seua protecció, ha passat per alt els atacs al català-valencià-balear al Principat, les Illes, el País Valencià i la Franja.

No hem vist cap gest que demostre respecte a les llengües: dues paraules en català-valencià-balar i aigua ben gelada als monàrquics catalans i als partidaris de la tercera via que esperaven un gest del monarca que no s’ha produït.

I clar, si el rei que diu és de tots actua així, desprén els altres, els que només són "dels d'ells", els governs de Madrid amb les rebaixes: el valencià perseguit i intentant traure-li hores en les Lleis d’Educació, les radios i televisions valencianes no existeixen, i eixa Espanya que volen plural queda reduïda a que hi ha una pluralitat d’autonomies pero quasi totes tallades a “imagen i semejanza” de Castella.

El gran problema actual i del rei Felipe VI serà Catalunya i per això ha centrat una bona part del discurs a parlar de Catalunya, això si, sense esmentar-la, i reiterant la necessitat que Espanya estiga unidad. I ha parlat de la diversitat de “pobles i tradicions” com a valor a preservar.

 Això li ho haurà de dir al PP i fins i tot al PSOE. Ací a València en tenim la prova. Ara, queda molt bé citar a Espriu, Castelao i Aresti. Potser hauria d’haver acabat amb “L’oda a Espanya” de Joan Maragall, salvant clar les distancies i situacions.

Felipe VI ha parlat de la unitat d'Espanya. “Unitat no és uniformitat. La constitució va reconèixer la nostra diversitat com a característica que defineix la diversitat, per protegir tots els pobles d'Espanya. Una diversitat que neix de la nostra història, ens engrandeix i ens ha d'enfortir”. ¿Algú s’ho creu? ¿Aquells que d’anys ençà treballen, lluiten, s’esforcen per mantindre la dignitat com a poble dels valencians s’ho creuen?

I Felipe VI ha insistit “hi caben tots" en una Espanya basada en la solidaritat entre els seus poble i els respecte a la llei. “Hi caben totes les formes de sentir-se espanyol. Els sentiments han de comprendre i respectar-se, conviure i compartir. Hem de revaloritzar la convivència amb afecte sincer, amistat i amb vincles de germandat i fraternitat. Treballem tots junts, cadascú amb la seua pròpia personalitat. Amb lleialtat. Una nació no és només la històrica, sinó un projecte integrador que miri cap al futur”.

I si, volem mirar al futur des de la nostra perspectiva, recolzant-nos en les nostres arrels, la nostra història i la nostra llengua i no seguir els dictats que encara arrosseguem des què, el seu avantpassat, aquell que un dia 19 de juny cremava Xàtiva i li canviava el nom, va dir “por el justo derecho de conquista....” i tot seguit suprimia tots els Furs, totes les nostres lleis i ordenava que passarem a regir-nos segons el model i lleis de Castellà.

Felipe VI s’ha autoqualificat com a exponent exponent d'una “monarquia renovada per a un temps nou” que treballarà, ha dit, des del respecte a la Constitució. ¡Ai, las! La Constitució! Una constitució que fa aigües per tots els costats camí dels 40 anys després i que si va ser vàlida per un temps, però ara hi ha massa veus que reclamen reformes i que el poble parle. ¿S'atrevirà a fer el seu paper de garant i deixar que el poble lliurement s'expresse?


 I, com Juan Carlos I, i com el dictador Franco, el nou rei, Felipe VI, vestia de militar, com a cap de l'exèrcit espanyol, ha rebut honors militars i ha arribat al Congrés, on ha fet el discurs. I moltes absencies: ni ERC, ni ICV, ni Esquerra Unida, ni Compromís, ni la Chunta Aragonesista, ni Amaiur, ni el BNG, ni Geroa Bai.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Soy votante de compromis. Pero no comparta esta exposición, si esta postura la comparte compromis no estoy de acuerdo.
Atentamente,

La Cotorra de la Vall ha dit...


Respectem la seua opinió.

En cap moment es diu que siga una opinió de Compromís, ni un article de Compromis, ni un comunicat de Compromís.

Es simplement un article on exposem el nostre punt de vista, pensem que prou diferent, al que han expressat els comentaristes de totes les cadenes de radio i TV, sobre el discurs del rei Felipe VI (per cert en la cronologia de la Corona d'Aragó no es el VI. Fins en això ha de ser el que vulga Castella).

Anònim ha dit...

Si fora castellà tampoc compartiria el que has dit cotorra,però com soc valencià estic molt d'acord.
La constituciò ja està "ransia", lo mal es que el dia que la modifiquen serà per a blindarse ells mes encara.

Anònim ha dit...

Quin percentatje representen sobre el total tots eixos diputats absents?

Podrïes informar Cotorra de que representa eixa MINORIA?

Anònim ha dit...

Eixa no és la qüestió.
¿La qüestio és quans republicans van votar fora de la seua consciència i ideologia per no perdre el pessebre?
Nomes els grups que la Cotorra diu van votar en consciencia i conviccions perquè no estaven pressionats per ningú.
Mira el Ximo Puig, una setmana parlant del republicanisme del PSOE i a votar si a la monarquia.

Anònim ha dit...

Eixa no es la questió perque no el convé. Pero quan parlem de democracia parlem de voluntad de les majories, i un bon demócrata deu saber acceptar els resultats de les urnes, i atu pareix que aixó no t'interessa.

A tú només el val lo de "o mane jo o no jugue"

Anònim ha dit...

Quines resultats? Els manipulats pel PP, per exemple, empleant fons corrumptes per a pagar campanyes electorals i mitjans on els demes no poden arribar? Els que es deriven d'una desigualtat en el tractament informatiu de les radios i televisions on nomes caben els partits de sempre i les noticies no es mesuren per la importancia que tenen sinó el partit que les diu?
Això de mane jo o no jugue nomes ho ha practicat la dreta: es vota la republica i com que no jugue, guerra civil. Informacio que no m'interessa sentir, tanque TV3 o després quan es posa la cosa negra tanque TVV.

Anònim ha dit...

Precisament tu Cotorra parles de desigualtat amb el tractament de la informacio.
Tu que eres el mitjà que mes censura de la zona.

Tu que eres el mes partidiste de tots i qui menos pluralitat te.

Deuríes de mirarte per un especialiste........

Eixos arguments no em valen, sou i sereu una minoría, ho accepteu o no.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si moderar comentaris i evitar insults i desprecis als representats de les entitats locals i impedir que el blog no siga un galliner (com passa en altres llocs) estem molt pagats de la censura que pràctiquem.

I si informar segons la línia que ens vam marcar el primer dia i fer una informació veraç, contrastada i fidedigna és ser partidistes, estem orgullosos de ser partidistes. Mai no ens hem amagat i sempre hem proclamat quines eren les nostres idees i estem orgullosos de mantindre'ns fidels a unes idees i principis des del respecte a la veracitat informativa i servir al nostre poble.

Això i tot, el retem a que trobes entre les 5.778 noticies publicades una que siga falsa.

I si tan roïns som ¿per què ens visites? ¿què busques?

Comprenem que molestem a ments obtuses, però això ja no es problema nostre.

763 pagines visitades fins ara avui dissabte. I en cada pagina hi ha vàries notícies.

Alguna cosa té l'aigua quan la beneixen. Alguna cosa té la Cotorra quan ja arriba a vora 1'3 milions de pagines visitades.

Com veus tenim l'autoestima alta, pels núvols. Perquè el millor especilista per nosaltrs es vore com tenim el recolzament, ací i en el facebook, de molta gent del poble.

Gràcies pel comentari, perquè ens fa vore que estem en el bon camí.

Anònim ha dit...

Seguieu aixina que ho feu molt bé.
Hi ha gent que no pot vore que hi ha altres maneres d'explicar les coses. Acostumats a que tots escoltaren la seua veu, no aguanten altres punts de vista.
Teniu el meu recolzament. Endavant per la nostra terra i la seua gent.

Anònim ha dit...

Ben fet Cotorra, la història alguns voldrien que la contaren sempre a la seua manera. Sort que alguns no es deixeu vendre.

Ens imposen un rei franquista, ara el fill, ens imposen rescatar als bancs i pagar el seu deute modificant la seua Constitució que per a ells es intocable, perjudicant a les classes mitges baixes, retallantnos en drets, proclamant que la justicia es igual per ” tots, no preguntant mai al poble de res, per un simple fet, la por. Eixes son les seues majories. I ara acusen els partits com Compromis o Podemos de antisistema. Son una vergonya