L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 20 de juliol del 2014

El TSJ valencià ha tornat a condemnar la falta de transparència del Consell del PP.



 Una nova sentència del TSJ valencià recorda i fa vàlida la del passat mes de maig, quan el mateix TSJ obligava al Consell a lliurar a l'oposició els estudis d'opinió que efectua la Generalitat. Ja són set les sentències que condemnen al Govern d'Alberto Fabra (PP) per vulnerar drets dels diputats al no facilitar aqueixos estudis d'opinió.

Aquesta darrera respon a una demanda d'EU després que el vicepresident del Consell, José Ciscar, els denegara els estudis. L'argument de la Generalitat, usat des del 2004, és que es tracta de documentació “de caràcter auxiliar per a l'avaluació i definició de polítiques públiques, i no aborda qüestions relacionades amb la intenció de vot ni amb les valoracions personals dels líders polítics”. Els arguments han estat sempre rebutjats pel TSJ.

Solament s'ha recorregut una sentència, l’ha guanyada per Compromís

Cada sentència demostra fefaentment que la transparència del Consell de Fabra és una autèntica fal·làcia” indica EU que confia es complisca el que dicta la justícia. A la mitja dotzena de sentències guanyades per EU cal sumar una altra sobre el mateix assumpte guanyada per Compromís i l’única que la Generalitat ha recorregut davant el Suprem, sense que s'haja resolt encara. 

El Consell del PP denega una documentació que les reiterades sentències del TSJ li obliguen a donar a l'oposició i abasta tots els expedients d’studis trimestrals d'opinió pública en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i des del 2004. Quatre empreses demoscòpicas han fet aqueix servei i el cost dels contractes s'acosta, incloent l'IVA, al milió i mig d'euros.

L'oposició ha reclamat sempre que es donen a conèixer aqueixos estudis d'opinió i es nega a creure que no s’hagen inclòs enquestes sobre intenció de vot. Les exigències de transparència recorden que en altres comunitats autònomes i en l'àmbit estatal si que es fan públics els d'estudis, però això només ha servit fins ara perquè el PP donara a conèixer algunes dades del baròmetre d'abril fa menys de dos mesos.

-