L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 13 de juliol del 2014

Els valencians perdem 1.000 milions a l’any en inversions per a depèndencia

La Coordinadora de Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència del País Valencià ha denunciat que "cada any perdem 1.000 milions d'inversió en dependència, mentre la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, es troba totalment desapareguda i fora d'escena"
 
La Generalitat té 13.000 expedients pendents de resoldre i com a "preocupant i molt negativa" és la valoració que es fa de la situació de la nostra comunitat, que ocupa el penúltim lloc en totes les estadístiques del Imserso: El nombre de dependents que rep la prestació és de 40.596, o siga 3.166 persones menys que al gener de 2012. Mentre, l'informe de l'Observatori Estatal de la Dependència ens situa "a la cua", amb una valoració de 0.4 sobre 10 i amb un retard de 300 dias en el cobrament dels dependents.

Les Plataformes tenen previst presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en Les Corts Valencianes per a exigir la derogació dels copagos imposats pel Consell del PP en dependència i discapacitat, residències, centres de dia, centres ocupacionals... així com el copago dels productes en la prestació farmacèutica, el catàleg ortoprotésic i ajudes tècniques per a persones amb discapacitat.

Les plataformes van acordar presentar una denúncia davant la fiscalia perquè investigue el presumpte "tracte de favor, malversació i pràctiques corruptes en la gestió dels fons destinats al finançament de la Llei de la Dependència en el País Valencià" que va haver-hi en l'etapa de Juan Cotino com a conseller.

Aquest 17 de juliol, -coincidint amb el segon aniversari de l'entrada en vigor del RDL 20/2012, les Plataformes lliuraren les més de 200.000 signatures arreplegades en la Conselleria per a exigir la seua derogació.
-