L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 7 de juliol del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Estem en fallida econòmica, en la ruïna però... ¡Qualsevol nit pot sortir el sol!


El govern de Rajoy va descartar, com ací vam publicar fa uns dies, un canvi en el model de finançament autonòmic per enguany i li va donar una portada a les reivindicacions de la Generalitat i del PP valencià. Segons els analistes, s'enterren més encara les escasses opcions que Alberto Fabra tenia de seguir al capdavant del Consell valencià.

La decisió del govern de Rajoy, ha estat una poalada d'aigua freda al PP valencià. En poques paraules: el problema greu que té la Generalitat de gran falta de diners per a prestacions bàsiques com a sanitat o educació, no es resoldrà en breu.

Tenim un govern valencià, del PP, camí de la fallida econòmica, per no dir clar i ras: ja estem en fallida econòmica!. Alberto Fabra i els seus màxims dirigents han dit per terra, mar i aire que amb els diners de les transferències no es pot garantir serveis essencials. Però les seues paraules se les ha emportades el vent, han estat ignorades per Madrid.

L'Estat no pot (o no vol) transferir més diners a les autonomies . Hisenda, o siga el govern de Rajoy, no vol obrir un debat per al finançament entre comunitats autònomes, o entre les regions i el propi Govern. Això que tots han dit que els valencians i les valencianes patim un deficient finançament, tant en època de Zapatero, com de Rajoy ara no importa.

El PP valencià ho té clar i interpreta que Madrid ja dóna per perduda la Comunitat Valenciana en les autonòmiques de maig de 2015 i no va a moure un dit per un candidat, Alberto Fabra, que es dóna per amortitzat. “El despreci que ens ha fet Mariano Rajoy demostra que no pintem res a nivell estatal” asseguren pel baixet molts càrrecs del PP i ara mateix hi ha una opinió bastant generalitzada en eixe partit, però també entre els valencians: el govern de Fabra, no pinta fava.

El conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, deia que millorar el finançament de la Comunitat Valenciana és una tasca “urgent i inajornable”; el propi Fabra criticava el tracte injust als valencians; la portaveu del Consell, María José Catalá, i la nova “número 1”, Isabel Bonig, es pronunciaven en idèntica línia.

Tots han sigut ignorats. La Generalitat, que diu que no farà més retallades, seguirà patint dèficits crònics i continuarà oferint menys cobertura social que en altres autonomies i no podrà pagar dins del termini i en la forma escaient als proveïdors.

La corrupció, el balafiament i un pèssim finançament autonòmic han enfonsat els comptes de la Generalitat. Senyores i senyors, valencians i valencianes, encara que el PP no ho diga: estem en fallida econòmica! I pensem que està ben clar i no cal marcar qui són els culpables després dels quasi 20 anys que porten del govern amb majoria absoluta. Tots sabem quins han enfonsat la economia de la Generalitat. 


Estem pitjor que mai, a la cua de tantes coses i tants indicadors de la riquesa, però no hem de perdre l'esperança, hem de mirar amb cara alta el futur del 2015 perquè... qualsevol nit, pot eixir el Sol!