L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 26 de juliol del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Mentires i enredos... i el PP sense saber on li cau la càrrega.


Llegim avui Las Provincias. I comprovem que, després de 16 anys en l’alcaldia de Tavernes, i quan han passat tres anys de la legislatura sense haver oferit cap remei ni haver mogut un dit davant la Generalitat del seu partit per accelerar els permisos del col·lector de la platja, ara resulta que el partit de Manolo Vidal, tocat o inspirat per una vareta màgica, s’ha tret de la mànega la gran solució final, la definitiva i la millor. ¡Al·leluia, al·leluia.....!

Els desficacis arriben a tal punt, que el PP és capaç de dir en la premsa que en la passada legislatura tenien com a alternativa fer passar el col·lector per darrere de les edificacions i que això estava consensuat amb tots els propietaris. I això és una barbaritat, una completa irresponsabilitat de conseqüències imprevisibles i que ens torna a demostrar clarament com el PP ha perdut no solament el nord, sinó el sud, l’est i l’oest. 

Ho hem estat preguntant. Als qui porten el tema. Hi ha qui encara s’està partint de riure de les ocurrències del PP. I nosaltres , que ens hem preocupat de preguntar i consultar, cosa que sembla el diari no ha fet, anem a argumentar el perquè considerem eixa proposta com una autèntica bestiesa, sense cap ni peus, en base al que ens han dit. 

1. A l’Ajuntament de Tavernes no hi ha cap expedient obert ni cap projecte iniciat sobre eixa proposta. Ara, igual es desconeix perquè el PP es va emportar a casa l’expedient quan va deixar l’alcaldia, com presumptament es va emportar tantes i tantes altres coses perquè tot el món sap que els ordinadors de regidors i alcaldia es varen deixar buits, formatejats i els calaixos estaven ben buits de documents i expedients.

2. La proposta del PP és una temeritat, és una barbaritat jurídica i podria ser de conseqüències incommensurables econòmiques. La proposta pretén passar el col·lector per un sector sense urbanitzar, per un sector on s’ha decretat la caducitat del procés urbanitzador, per un sector on l’agent urbanitzador ni està ni se l’espera i damunt es troba en concurs de creditors. Moltes propietats no se sap de qui són i fins i tot se suposa que moltes terres estan en mans del banco malo.

3. El PP demana celeritat. I proposa una alternativa més lenta, molt lenta, una alternativa que implica una gran paperassa i uns grans problemes jurídics i tècnics derivats de la situació que acabem de dir en el punt anterior. I a ningú estranya que actuacions com eixa podrien derivar en greus conseqüències jurídiques i econòmiques per a l’ajuntament si es fan a la babàla, com sembla ser es dedueix de la proposta del PP.


4. Els serveis tècnics i jurídics estan cansats de repetir i de afirmar que l’opció millor per al col·lector, tant des del punt de vista tècnic com del jurídic, es que passe pel Carrer Blasco Ibañez. I en eixa opció es la que treballa l’Ajuntament i es la que contempla la Generalitat. 

El PP cada dia més perd l’oremus, sinó no s’explica com pot dir que “Eso abarataría muchísimo el coste”. I nosaltres li diguem al Sr. Vidal i al seu acòlit de la premsa: ¿Com es pot ser tan veleta i dir que s’abaratirà el cost quan no hi ha cap projecte valorat d’eixa proposta pel sector 13? ¿En base a que ho diuen? Igual usen els càlculs que van fer servir per a demanar un prèstec de 700.000 euros per al col·lector per Blasco Ibañez, quan està valorat en 1’5 milions. 

I damunt tenen la cara forrada de dir que el col·lector no s’ha fet per falta d’interés. I ho diuen ells que no impulsaren la tramitació dels permisos de la Generalitat i és el govern actual qui, salvant tots els entrebancs, ja en té aconseguits dos dels tres que calen. 

I parlen de finançament, i volen donar lliçons, aquell que van demanar un prèstec de 700.000 euros, i ho van fer sense tindre el projecte del col·lector acabat. Així ens ha anat: després resulta que el cost és superior a 1’5 milions d’euros, més doble del que van previndre. ¡Coses del PP!. 

I acusen al govern d’usar com a escusa per a no fer l’obra la falta de liquidesa. I això ho diu el partit que va deixar l’Ajuntament més pobra que les rates i la caixa de diners plena de teranyines. Ja no hi ha badocs a Tavernes, i tot el món sap que si el govern tinguera els 3 milions que va usar per pagar els proveïdors de l’anterior legislatura, i damunt els 1’7 milions de l’aparcament, o siga 4’7 milions, li sobrarien 3’2 milions per pagar el col·lector. 

Ara, aconseguir eixos diners no era tasca impossible. Simplement haver racionalitzat despeses i els 800.000 euros que faltaven per al col·lector haver-los aconseguit amb l’estalvi del contracte d’empreses de vigilància, de les subvencions a festes joves en el camp de futbol per festes, de contractes de locals joves i vigilància, de no gastar en publicitat en ràdios. Pot ser, amb tot això sumat, s’haurien obtingut els 800.000 que calia per arribar al 1’5 milions del col·lector. 

I d’acord amb la informació que tenim, hem de dir que hi hauria una falta total de rigor periodístic des del moment no hi ha justificació documental ni expedient en l’Ajuntament sobre allò que es publica i s’acusa al govern actual de falta d’interés, però sense haver constrastat la noticia.