L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 de juliol del 2014

No vam estar en el mateix plenari que el PP


Després de llegir les diferents mentides abocades pel PP en les seues notes de premsa contra l'alcalde del nostre municipi el sr. Jordi Joan, nosaltres que estàvem presents en el plenari extraordinari de pressupostos del 8 de juliol,  hem d’aclarir. 

1. El portaveu popular Manolo Vidal va intervenir en el plenari durant 40 minuts. Els pressupostos de 14 milions són un tema de vital importància i donen per a molt... ¡si es té voluntat de col·laborar per a millorar-los!, però el Sr. Vidal eixos 40 minuts els va dedicar a divagar, a garbellar aigua i a no fer cap proposta, cosa que el mateix alcalde li va retraure i eixe retret no va rebre contestació del Sr. Vidal. El govern municipal presentava uns pressupostos realistes segons la situació de Tavernes, potser per això el Sr. Vidal i el PP no trobaren res esmenable.

2. L'article 94 del ROF d) Qui es considere al·ludit per una intervenció podrà sol·licitar de l'Alcalde o President que es concedisca un torn per al·lusions, que serà breu i concís. i) Si ho sol·licitara algun grup, es procedirà a un segon torn. Consumit aquest, l'Alcalde o President pot donar per acabada la discussió que es tancarà amb una intervenció del ponent en la qual breument ratificarà o modificarà la seua proposta. 

El reglament obliga a concedir un torn per al·lusions però ningú va al·ludir res contra el Sr. Vidal com a persona. Tampoc la intervenció més dura, la del regidor d’Hisenda, no se’n va eixir dels temes propis i estrictament del pressupost. Tampoc el PP va demanar eixe segon torn, per tant el passar a votació sense un segon torn era una decisió correcta del Sr. Alcalde. Els demés no tenen la culpa si el Sr. Vidal desconeix el reglament. Si tot ho feia igual de malament, es compren com va acabar l’Ajuntament que el presidia.


3. El PP diu ara que va presentar propostes al llarg de 40 minuts. Nosaltres no recordem cap proposta, ni esmena per a votar. Es va limitar a explicar durant 40 minuts l’estat d’execució de 21 partides (entre centenars) cosa innecessària en un pressupost no aprovat, el del 2014, i cosa que tampoc no es debatia. Com exemple i de com amb la seua intervenció va arribar a tal grau de despropòsits, recordar que el Sr. Vidal va criticar fins i tot que no s’hagueren gastat encara els diners destinats a reparacions escolars.... ¡¡¡un 8 de juliol!!! quan tot el món sap – excepte ell després de 4 anys d’alcalde- que les reparacions escolars es fan en estiu. I al final el regidor d’Hisenda li ho va dir en la sessió: si s’haguera preocupat d’anar a l’Ajuntament i consultar els tècnics, eixes preguntes sobre l’estat d’execució, eixos 40 minuts se’ls haguera estalviat. I nosaltres ens haguérem estalviat alguna que altra cabotadeta del somni que ens entrava sentir dins coses sense cap interés a vora les 3 de la vesprada. 

També el Sr. Vidal va aprofitar per repetir les seues teories particulars sobre l’IBI i el seu càlcul. Sembla ser que no en va tindre prou amb el ridícul que va fer quan l'aprovament del Pla de Sanejament: va dir que l’IBI estava calculat malament,  i es va posar en contra dels tècnics municipals i del Ministeri d’Hisenda, que al final era qui aprovava els contes del Pla d’Ajust. Es comprén perquè en la millor època econòmica i amb un pressupost de més de 20 milions que ell tenia, i no 14 milions com tenim ara, va deixar arruïnat l’Ajuntament. 

4. És cert que existia des de principi d’any un esborrany del pressupost que va gaudir algunes modificacions de millora per adaptar-lo a la realitat d’ara de Tavernes. I també és sabut que no es van poder consensuar amb el PP després de vora dos mesos de negociacions, perquè el Sr. Vidal entén el consens com imposar el que ell vol i no l'entén com un punt d'encontre on tots han de cedir un poc.
Doncs bé, a pesar de conéixer l’esborrany de pressupostos des de mesos, el Sr. Vidal i el PP foren incapaços de presentar cap esmena per a votar. La seua intervenció es va albirar un profund desconeixement i falta d'interès per conéixer la realitat del poble, eixa realitat que havia obligat a una confecció concreta després de la reducció de més de 6 milions d’euros des que ell era alcalde. I se li va dir en la sessió: no havien presentat cap proposta ni esmena concreta ni tampoc el Sr. Vidal s’havia preocupat de consultar els tècnics el perquè de cada partida pressupostària. 

Al contrari del que diu el PP, nosaltres no pensem que el govern municipal volguera celeritat en l'aprovació per anar a dinar quan després tenien la Junta de Govern. L’única celeritat - cas d’existir- hauria vingut obligada del desig de no seguir escoltant la seua soporífera intervenció. Cada minut que passava la modorra i la son era més forta en els assistents al plenari. Aguantar 40 minuts per a no escoltar cap  proposta bona per a la ciutat és complicat. En resum, una nova demostració de que Tavernes, al PP, li importa una bleda.
-

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Estic totalment dacort cada cop que assesteixc a un plenari torne cap a casa en la mateixa sensació,l'únic objectiu del PP és aturar el bon funcionament del govern i la prioritat del senyor Vidal és la de plenari darrere plenari aumentar la seua capacitat dr mantindre el torn de paraula per més temps i parlar i parlar sense realment dir res.Hi ha un master a nivell intern al seu partit per a dir i dir sense aclarir?.El poble vol evolucionar i sortir del pou negre en el que ens varen deixar,treballen pel poble i no pas contra ell,tenen molt que apendre sobre la austeritat i la realitat social.El governar a mans plenes que deixen arques buides com feren vostes ja a acabat.Treballar i treballar i mengs despotricar...

Anònim ha dit...

El done la raó. La de Manuel Vidal, en anys ha sigut la intervenció més fluixa i la que menys ha dit sobre un pressupost.