L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 8 d’agost del 2014

El Ministeri d'Agricultura es burla dels agricultors valencians, segons la Unió.


La Unió de Llauradors ha qualificat de “burla” als agricultors i ramaders del País Valencià les ajudes aprovades pel Ministeri d'Agricultura per pal·liar els danys de la sequera. La Unió denuncia que no podran acollir-se a les mesures publicades en el BOE malgrat tindre unes pèrdues sobre els 400 milions d'euros.

El BOE indica com a primera mesura unes ajudes al cost financer dels préstecs del plan de millora que concedia el Ministeri d’Agricultura i que segons la Unió no es podrà beneficiar ningú o quasi ningú. 

Una segona mesura és el finançament de l'import de la comissió de gestió i estudi de l'aval de SAECA per préstecs subscrits amb entitats financeres si es disposa d'una assegurança agrària de pèrdua de pastures al 2013 o 2014. O siga, només es poden acollir els ramaders en extensiu (oví, caprí i boví) i apicultors si van a pasturar a Àvila, Cadis, Guadalajara, Lleida, Madrid, Salamanca, Segòvia, Toledo, Valladolid o Zamora. Per tant pocs ramaders i apicultors podran accedir a aquesta línia de suport al finançament.

Les mesures del Ministeri d'Agricultura es pressuposten en 1.709.509 euros per a tot l'Estat i ací al País Valencià es preveu que no hi arribe quasi res. Per a la Unió els cultius mediterranis aporten molt al PIB però ara que tenen problemes els governants ja els considere tan estratègics como ho feien en campanya electoral. 

La Unió ha recordat que la sequera afecta majoritàriament al País Valencià “però no interessa tant com si ocorreguera en altres comunitats autònomes més properes al poder del Govern central. És trist però és la realitat i ens paguen amb unes ajudes ridícules i que arriben a l'insult”.

És trist que malgrat ser una de les comunitats autònomes més perjudicades, per no dir la que més, ens paguen amb la moneda de la indiferència i la injustícia. En definitiva, el Ministeri d'Agricultura es burla dels agricultors i ramaders valencians amb la benedicció de la nostra administració i açò és intolerable” conclou la Unió.