L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 21 d’agost del 2014

La “1ª Trobada de Vallers pel Món” va assolir bon èxit de participació i un resultat molt positiu segons els joves participants.




La “1ª Trobada de Vallers pel Món” és una experiència emmarcada al taller “Joventut, ocupació, formació i empreneduria en la Unió Europea” , que es ve desenvolupant des de fa uns mesos a Tavernes. L’objectiu de la trobada era posar en contacte els joves de Tavernes que viuen o han viscut una experiència a l’estranger amb aquells que ho desitgen fer, bé per motius de formació o per motius de treball” indicava el regidor de Compromís Josep Llácer.

El responsable de Foment i Joventut ha valorat la jornada com a “fructífera” a l’hora que ha remarcat la importància d’aquests contactes “abans que els joves marxen i durant l’estada a l’estranger. Animem a la seua continuïtat, com a grup que done suport als vallers que hi ha repartits pel món i oferisca informació als que se n’aniran. De fet, i com a resultat de la trobada s’ha creat el grup de Facebook “Vallers pel món” per facilitar que la comunicació entre els vallers pel Món siga fluïda i amb un suport eficaç”. 

El regidor ha explicat que la vesprada va començar amb una breu presentació dels participants mitjançant una dinàmica que traçava una xarxa entre els presents simbolitzant la unió que es pretenia crear amb la jornada. 

Els participants en la “1ª Trobada de Vallers pel Món” van escoltar vivències i experiències de vallers que viuen a l’estranger.“El relat de les vivències venia a demostrar que eixa aventura era un punt d’inflexió en les seues vides perquè els ha fet canviar la visió del món i com la recomanaven a tothom. Encara que es poden oblidar que hi ha moment un poc durs, quan es troba a faltar la terreta, la gent i la llengua” indicava Josep Llácer.

La telefonada dels vallers que actualment resideixen a Estats Units va ser molt emocionant i va servir per informar de la seua estada, a l'hora que es van oferir aajudar a qualsevol veí que necessite informació detallada de com aconseguir el visat i accedir a un lloc de treball en aquell país.