L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 3 d’agost del 2014

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, anuncia que l’Ajuntament ja disposa del permís que faltava per a les obres del col·lector de la platja.

Jordi Joan ha confirmat que ja disposa de tots els permisos

 Jordi Joan, alcalde de Tavernes per Compromís, ha confirmat que l’Ajuntament “ja disposa del permís d'abocament d’aigües de la Generalitat. Ja no hi ha cap impediment legal per poder iniciar les obres del col·lector de la platja, encara que falta solucionar el problema del finançament, atés que només hi ha consignats 700.000 euros dels 1’5 milions que el projecte contempla en el cost total de l'obra de col·lector”.

El govern municipal que presideix Jordi Joan des que es va iniciar la legislatura ha posat el màxim interés en obtindre els permisos de les Administracions que obren la porta a l’execució de l’obra. L’alcalde ha recordat que fa uns mesos va aconseguir els permisos de Costes de l'Estat i Costes de la GVA per poder actuar en la zona de domini públic, la del canal Sant Pablo, i ara amb el de la Generalitat es disposen de tots els que calien per executar l’obra.

Cal recordar que el govern del PP en la pasada legislatura no va iniciar cap tràmit per obtindre els permisos que calen per iniciar la construcció del col·lector que ha d’unir l’Avinguda de la Marina amb el canal Sant Pablo i així posar en funcionament el col·lector de l’Avinguda, enterrat sota terra i sense  cap ús fins ara. 
Una imatge que pot passar a la història

Consensuar actuacions

Jordi Joan ha confirmat que reunirà el consistori per tal de prendre una solució consensuada sobre quines actuacions dur a cap. “Els permisos que tenim concedits tenen data de caducitat i fins el termini podem executar l’obra. El problema actual és que només disposem de 700.000 euros per a executar una obra que està prevista en 1’5 milions. Haurem de prendre una decisió conjunta i recórrer a la Diputació o la mateix Generalitat perquè ens ajude a aconseguir la resta de finançament”.

L’alcalde de Compromís ha remarcat que els permisos concedits es troben en fase d’al·legacions però, una vegada siguen definitius, el termini per a iniciar el col lector és de sis mesos i el d'execució de l'obra 12 mesos, encara que segons ha dit no descarta demanar una pròrroga pel problema del finançament o executar només el tram final, el de la unió amb el canal de Sant Pablo que discorre per zona de domini públic, de manera que no caduquen els permisos.


Una vella història

Com ací en la Cotorra hem explicat la construcció del col·lector general de desaigüe a la platja estava previst des del 2006 dins del Pla Director de l’aigua potable de la ciutat, com a obra urgent. 
La preocupació del PP: la imatge de dalt i per davall, el col·lector sense acabar..
A pesar d’això, el PP que va governar les legislatures 2003-2007 i 2007-2011, no va contemplar mai el col·lector dins de les obres urgents que havia d’efectuar la concessionària de l’aigua potable de Tavernes, ni tampoc va aprofitar els plans E1 i E2 de Zapatero per dur a cap tota l’obra del col·lector.

Només dins del Pla Camps van previndre de cara a les eleccions la remodelació (que no millora) de l’Avinguda de la Marina amb un clar interés electoralista i populista en preocupar-se molt de la part superior, la que es veu, i despreocupar-se del col·lector enterrat que va quedar reduït a la meitat en diàmetre i damunt, sense connectar en cap lloc per facilitar el desaigüe.

El que ara s’ha de dur a cap és la connexió del col·lector enterrat de l’avinguda, que no porta a cap lloc, des de la zona de “Luna Park” fins el canal Sant Pablo travessant pel carrer Blasco Ibañez.

L’obra està valorada en 1’5 milions, dels quals el PP en va consignar 700.000 euros d’un prèstec fet abans de tindre el projecte i que es van quedar a la meitat, amb la qual cosa queden 800.000 eures sense consignar que són els que ha d’obtindre el govern municipal per a completar el finançament.
-