L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 16 d’agost del 2014

L’ESTAT DE LA QÜESTIO: Per molt que diguen, a Madrid no ens volen, ens ningunegen mentre el govern valència del PP, es manté content i pagat


Una vegada més ens hem assabentat per la premsa: Les licitacions d'obra pública de l'Estat en el Pais Valencià han caigut un 61,17% en el primer semestre de 2014 respecte el mateix període de l'any passat.

Una confirmació més que estem oblidats, ens tenen apartats i que son reals les crítiques dels empresaris valencians al Govern de Rajoy per les ínfimes inversions i més clar quan se sap que la xifra global de contractació a nivell nacional ha augmentat el mateix període un 93,57%.

Números canten: Som els oblidats, els valencians som invisibles al Govern d'Espanya i de Rajoy. I no ho diem nosaltres, la gent de la Cotorra: són paraules de la Càmera de Contractistes, després d'un seguiment exhaustiu de les dades de contractació.

Són les primeres xifres conegudes després que els empresaris valencians denunciaren en roda de premsa l’infrafinançament i la falta d'inversió del govern de Rajoy en obres públiques. Les reivindicacions empresarials valencianes han caigut en sac trencat a pesar que les xifres confirmen que les queixes de la patronal valenciana tenen fonament. Però ja veurem després a qui voten i per qui fan campanya els empresaris...

En xifres absolutes: El govern central del PP ha licitat 3.853,140 milions d'euros a tot l’Estat en els sis primers mesos del 2014 (un 93,57% més ) mentre que només són 66,148 milions els licitats per Rajoy en la nostra terra, un 61,17% menys).

Més números: La inversió de les administracions central, autonòmica i local suma a nivell nacional un total de 6.581 milions d'euros en el primer semestre de 2014, enfront dels 221,127 milions en obra pública en la nostra comunitat. O siga, si pensem en termes de solidaritat entre autonomies, les dades signifiquen que la licitació valenciana en el primer semestre del 2014 és el 3,36% del total nacional: 221,127 milions d'euros enfront dels 6.581 milions totals.

I mentre el govern valencià del PP calladet, sense dir ni mu, i els seus diputats a Madrid quan arriba l'hora de votar els pressupostos, voten en contra de les esmenes i propostes que presenten Compromís, PSOE o IU per a augmentar les inversions en la nostra terra.


Ara que anem camí de la tardor, i amb ell vindran les possibles pluges, ens recordem del projecte de millora del rio Vaca: el PP estatal i amb ells els diputats populars valencians han votat dos anys seguits en contra de l’esmena de Compromís per executar el projecte de canalitzar el riu. ¡Això si que és exercir de valencians, votant en contra dels interessos de la terra! Per a pensar-s’ho a l’hora de votar partits estatals, siguen del color que siguen, a les pròximes eleccions. Després sempre fan el que els mana Madrid. 
-