L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 7 d’agost del 2014

Tavernes elimina el Bioparc


 Tavernes ha eliminat el Bioparc. Després d'anys i anys sense cap tipus d'actuació, el nostra particular Bioparc valler ha desaparegut. Cal saber que "el Bioparc" és el nom que rep ( ¿o millor seria dir rebia?) la tira de terra ubicada entre la carretera i el camí la Dula des de la segona rodona fins l'entrada del poble, als Sequers. 

Els terrenys, de propietat particular, estaven abandonats d'ençà que es va construir-hi la rodona, i durant anys ha anat creixent la malesa i la vegetació al seu aire, com una selva menuda on podia viure qualsevol animaló i que, la veritat siga dita, no donava massa bona imatge quan anaves de cara el poble.

Però tot això ha desaparegut. I l'eliminació del nostre particular Bioparc té darrere una història amagada, que veritablement és un exemple i el model a seguir pels vallers, almenys per aquell que tenen sentit cívic i ciutadà i assumeixen les responsabilitats que els pertoca com a propietaris.
 

Segons hem sabut, el regidor Perfecto Benavent, responsable de Medi Ambient i Disciplina Urbanística, es va posar en contacte amb un dels propietaris per recordar-li la neteja del lloc d'acord amb els requeriments que ve efectuant l'Ajuntament. El propietari, a més d'expressar la seua conformitat, va indicar que no era l'únic propietari, i tot seguit es va oferir per fer gestions davant els demés de manera que la neteja fora de tot el tros i realitzada de manera conjunta.

I dit i fet! Aquest propietari va parlar amb els demés afectats, va aconseguir arribar a un acord amb ells sobre la manera de fer-se la neteja i tot seguit es va buscar la maquinària pesant que ha estat durant un dies netejant tota la zona, que ha canviat totalment.
 

Tot una bona manera d'actuar, de col·laborar amb l'Ajuntament, de facilitar les coses i fer-les senzilles, amb independència de l'obligació que tinga d'actuar amb la neteja. 

No podem oblidar que, a més de les requisitòries escrites, es parla amb propietaris, amb gent que té eixa mateixa obligació i se li demana que netege la terra ( o que netege el solar, que dins de Tavernes també hi ha, i els propietaris no en fan cas), però finalment s'ho tira a l'esquena, que pensem que casos com aquest són per a informar.

I que s'escampe l'exemple!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be. Si senyor. El civisme és un valor que esta a la baixa i estes noticies alegren el cos. Veus que encara hi han persones amb principis i disposades a conviure a més de coexistir.
Ho dic perque als vells sequers de la banda de baix, els que hi han despres de la "caseta dels guardes", davant l'antic almacent de Motilla, el regidor esta intentant que eixe tram es quede aseat i no el desgavell que hi ha hara. Jo com a persona implicada amb l'assumpte he asistit al menys a dos reunions amb el regidor, pero aci toca pedra. Hi ha gent que sols vol coexistir i no conviure, no sé com quedarà l'assumpte. El insterssos particulars pareix ser que poden més que els publics. Sols el fet de intenter-ho, crec que es la primera vegada que es fa, ja diu molt del taranna del govern actual. També és cert que hi han persones que estan ajudant-li per dur la tasca endavant i eixe exemple es el que val. Civisme, cultura, educacio,convivencia, esforç, be comu, trellat..... cuanta falta fan

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament. Ens consta dels esforços del regidor Perfecto Benavent i que en alguns casos com el que dius xoca amb pedra.
I mentre Tavernes té una entrada feta una merda per la banda esquerra quan arribes.