L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 de setembre del 2014

Avui divendres, a partir de les 7 de la vesprada, jornada de portes obertes de l'Escola Infantil Municipal "Víctor Calatayud"

Una imatge de l'escoleta


Els veïns i veïnes en general i els pares i mares dels xiquets/es que van a l'escoleta poden acudir al centre a partir de les 7 de la vesprada per visitar les instal·lacions que es van posar en funcionament el passat dia 3 de setembre.

L'Escola Infantil Municipal "Víctor Calatayud" és un centre nou, completament adaptat a la normativa i lleis actuals sobre educació infantil. L'anterior centre del Carrer Sant Antoni ha deixat de funcionat donat que no acomplia aquestes exigències.


El projecte de la nova escola infantil es aprovar a finals de la passada legislatura dins del Pla PIP (el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva) de la Generalitat, però l’adjudicació, execució de l'obra i tràmits per l'obertura s'han efectuat en aquesta legislatura. L’import de l’obra és 621.071 euros IVA exclós. 
Una imatge de l'escoleta
Els problemes i les solucions per obrir el nou centre

L’Ajuntament de Tavernes va iniciar els tràmits de posada en funcionament del nou centre i va sol·licitar 143 KW per al nou edifici, a la qual cosa Iberdrola es va negar per saturació elèctrica: calia fer un centre de transformació (CTD) i construir una línia nova de mitja tensió i baixa. A més, hi havia que agilitar els tràmits amb la Conselleria per fer possible la posada en funcionament en aquest curs 2014-2015.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va sol·licitar celebrar sengles reunions, una amb Iberdrola per donar una solució al problema elèctric i una segona amb la Conselleria d'Educació donat que encara no s'havia iniciat l'expedient de l'escoleta i calia accelerar els permisos per poder obrir a setembre.

L'alcalde li va proposar a Iberdrola com a solució l'oferiment d'un local en l’antiga escola infantil del Carrer Sant Antoni - que anava deixava de funcionar com a centre escolar - per construir el CTD. Iberdrola va acceptar la solució perquè es va considerar com la més viable. 


Per la seua part, en la reunió amb la Conselleria d’Educació es va arribar al compromís d’accelerar els tràmits i expedients de la nova escola del carrer Verge de Desemparats per aprovar-los en agost i donar l’autorització per inaugurar el centre a principis de setembre, amb el nou curs.

Els tècnics de Serveis Públics i Contractació contra rellotge
 
La regidora Llum Sansaloni firma el contracte de l'obra de l'escoleta
A partir d'eixe moment els tècnics municipals de l'àrea de Serveis Públics, Contractació i Infraestructures Urbanes i Agràries, que dirigeix la regidora LLum Sansaloni de Compromís, va iniciar una cursa contra rellotge. Estavem a mes i mig de l'inici de curs i s'havia de redactar urgentment el conveni amb Iberdrola, que firmat per l'alcaldia, anava a permetre la presa d'electricitat des del CTD del Carrer la Barca.

Els tècnics de la regidoria de Serveis Públics, Contractació i Infraestructures Urbanes i Agràries s'encarregaven de concloure tots els tràmits i expedients, enviar les certificacions sobre l'obra per tal de confirmar a la Conselleria d'Educació que el nou centre reunia tots els requisits, amb la qual cosa es va aconseguir l'autorització per obrir el centre el dia 3 de setembre. 

Uns dies després, tal com es pot vore en el document del qual reproduïm l'inici, l'alcalde Jordi Joan firmava el conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament per crear oficialment la nova escola infantil de primer cicle i titularitat municipal.
-