L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 27 de setembre del 2014

Avui, jornada de portes obertes a Bolomor


L’equip de científics que efectuen les excavacions arqueòlogiques del jaciment prehistòric de Bolomor han anunciat una jornada de portes obertes per a avui dissabte dia 27 entre les 10 i les 14 hores del matí (si l'oratge ho permet).

L'equip de Bolomor, organitzador i promotor de la visita, continua amb la tradició de que el darrer dissabte de setembre, i com des de ja fa anys efectua una jornada de portes obertes que permet als veïns de Tavernes i de la Valldigna puguen visitar un dels jaciments arqueològics més importants d’Europa quan a les seues datacions en l'ús del foc per l'home, a més de ser el lloc on s'han exhumat les restes humanes més antigues de les terres valencianes. 

En ser una activitat del propi equip dirigit per Josep Fernández, es rebrà els visitants a la mateixa porta del jaciment, i allí es farà la distribució de grups donat que l'espai reduït no permet a un gran grup de persones transitar pel jaciment.

Josep Fernández ha confirmat que l'equip que dirigeix té preparats els tallers sobre foc i indústria lítica així com les explicacions a efectuar als visitants.


Es recomana que els visitants accedeixen al paratge de l'Ombria a peu, donat que la distància és relativament curta, només 2 km, i que en les rodalies del jaciment no hi ha lloc per aparcar vehicles.
-